Украјина: Забранити рад „Опозиционе платформе - за живот“ и „Партије Шарија“, имају проруске ставове

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајински посланици током заседања Врховне раде
Украјински посланици током заседања Врховне раде - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Посланици Градског већа Лавова траже да се на законодавном нивоу забрани рад две странке – „Опозиционе платформе – за живот“ и „Партије Шарија“ (Европски блок Анатолија Шарија) због, како кажу, проруских ставова.

Они су се крајем фебруара обратили председнику Украјине Владимиру Зеленском и Савету за националну безбедност и одбрану земље са овим захтевом.

„Поред борбе која се води на источним границама за суверенитет, постоји и унутрашњи непријатељ који дестабилизује ситуацију и подрива основе државе. Данас постоји прилика да се оконча та борба и зато молимо да се припреме и усвоје нацрт закона, одговарајући регулаторни акти којима би се забранила делатност ‘Опозиционе платформе – за живот’ и  ‘Партије Шарија’ “, наводи се у њиховој молби, преносе локални медији.

„Опозициона платформа – за живот“ је парламентарна странка, док њихови савезници из  „Партије Шарија“ нису део актуелног сазива Врховне раде.

Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2021
Кремљ: Украјина политички пројекат Запада, за нас непријатељска држава

Подсетимо, посланик „Опозиционе платформе – за живот“ Ренат Кузмин изјавио је недавно да се Украјина припрема за прави рат.  

Кузмин је за телевизију „112“ рекао да се у последње време у земљи примећује ратна реторика. Он је скренуо пажњу да се стално чују позиви да се „неко убије, нешто разнесе, вуку трупе“.

Против лидера странке Виктора Медведчука Кијев је увео санкције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала