Крај Звездине црне серије – нокаутиран Химки

© Фото : Фото: КК Црвена звездаЦрвена звезда кошарка
Црвена звезда кошарка - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде коначно су прекинули црни низ од девет везаних пораза у Евролиги, пошто је у дворани „Александар Николић“ побеђен Химки - 92:81 (8:15, 26:23, 28:22, 30:21). Црвено-бели су у мечу пуном осцилација на крају успели да баце на колена најгори тим у елитном такмичењу, који је остао закуцан за дно табеле са свега три победе.

Црвено-бели играју сезону коју ће што пре желети да забораве када је Европа у питању. Чак девет пораза су нанизали у елитном такмичењу, чиме су поставили негативан рекорд, али су имали идеалну прилику да стану на пут црној серији.

И искористили су је, а томе је у великој мери кумовала чињеница да су постигли чак 16 тројки!

Једноставно, у Београд је стигао резултататски најгори тим ове сезоне у Евролиги - Химки. Свега три победе у досадашњих 29 кола.

Зато и не чуди што је тим Дејана Радоњића, упркос катастрофалној серији после дуго времена имао улогу фаворита. 

Лоше је Црвена звезда отворила меч, што потврђује и резултат прве четвртине у којој је резултат био 15:8 за Химки. Само једну двојку су погодили црвено-бели у том периоду игре и већ су морали да јуре заостатак од седам поена.

У наставку је Звезда опстајала захваљујући добро проценту шута за три поена, па су пришли ривали на 24:18. И успео је тим с Малог Калемегдана да добије другу четвртину резултатом 26:23, те је предност Химкија била прихватљивих четири поена.

 

 У наставку је Звезда успела да се консолидује и да реши у своју корист трећу четвртину, док је у одлучујућој деоници у једном тренутку имала шест поена прености. Резултат на семафору у дворани „Александар Николић“ био је 66:60 и чинило се да Лазић, Хол, Лојд и остали имају све у својим рукама, али... 

​Поново су уследиле грешке и осцилације у игри што је Химки само на тренутак искористио, да би Звезда онда „додала гас“ и одувала просто противника. Исписана је и историја у Београду, с обзиром на то да је Џордан Лојд постао најефикаснији кошаркаш у историји црно-белих који је играо у Евролиги.

​Претходни рекордер био је Тејлор Рочести са 403 поена, други на вечној листи био је Бобан Марјановић, док је Лојд био на коти 391 пре почетка сусрета. Американац је у победи над Химкијем резултатом 92:81 постигао чак 22 поена, био је најефикаснији појединац, чиме се пробио на врх листе са 413 поена у елитном такмичењу. 

​Осим Лојда који се истакао са 22 поена, Дејан Давидовац је био други најефикаснији са 16, пратио га је Кори Волден са 15, двоцифрен је био и Огњен Добрић са 12 поена. 

Црвена звезда је после 29 одиграних кола претпоследња са осам победа, док је Химки остао закуцан за дно са свега три тријумфа.

► Партизанов кошаркашки пакао

► Млади Срби доказали да су спремни за НБА

► Масовна туча на утакмици у БиХ – у центру пажње човек са три државе /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала