Руски сенатор: Америка рачуна на „дуготрајну опсаду“ Русије

© AP Photo / Jon ElswickАмериканские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США
Американские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2021
Пратите нас
Администрација америчког председника Џозефа Бајдена може изабрати тактику „дуготрајне опсаде“ Русије, сматра руски сенатор Алексеј Пушков.

Према његовом мишљењу, Вашингтон није расположен за преговоре са Русијом и постоји могућност да је направио „свесну паузу“ у акцијама против Москве, упркос томе што је раније Бела кућа претила да ће прећи у „велики напад на Русију“. Сенатор сматра да је нова Бајденова администрација схватила да је потенцијал „непријатељства“ према Москви готово у потпуности искоришћен за време председника Доналда Трампа.

Пушков сматра да Белој кући остају три могућности – увођење „паклених санкција“, подстицање Украјине на нови рат у Донбасу под „покровитељством“ САД, као и повећање војног контигента у Пољској и другим земљама које се граниче са Русијом, а које су чланице НАТО-а. Он предвиђа да ограничавајуће мере можда неће дати жељени резултат, док нови рат Украјине у Донбасу носи опасност од пораза.

„Преостаје само гомилање оружаних снага на границама Русије и у Црном мору. Али то је само наставак политике Вашингтона која је вођена за време Трампа. Због тога, Бајденова суровост према Русији засад је углавном реторичке природе“, написао је руски сенатор на Телеграму.

Раније су медији писали да САД и Велика Британија разматрају могућност увођења нових санкција против Русије, усмерених на суверени дуг и бизнисмене. Поред тога, група републиканаца у Представничком дому САД упутила је писмо државном секретару Ентонију Блинкену у коме су изразили забринутост због политике администрације Џоа Бајдена према „Северном току 2“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала