Градоначелник Нице француским властима: Омогућите ми да набавим „Спутњик Ве“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаГрадоначелник Нице: Омогућите нам да обезбедимо „Спутњик Ве“ за наш регион
Градоначелник Нице: Омогућите нам да обезбедимо „Спутњик Ве“ за наш регион - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Градоначелник Нице Кристијан Естрози позвао је француске власти да му омогуће да за свој регион обезбеди руску вакцину „Спутњик Ве“.

Како је рекао, он сам би могао да осигура куповину „директно за Ницу и регион“ и обратио се властима на нивоу државе.

„Молим медицинске власти да ми дају дозволу за то“, рекао је Естрози у изјавио за француски радио.

Упитан како мисли да то уради он је рекао да је Ница град са везама, што се могло видети и прошле године када је град, за разлику од остатка Француске, успео да грађане опскрби маскама.

„Због тога хоћу више децентрализације, да добијемо овлашћења која ће нам омогућити да будемо ефикаснији“, рекао је градоначелник Нице.

Шеф француске дипломатије Жан-Ив ле Дријан рекао је раније да ако руска вакцина буде добила одобрење европског и француског регулатора неће бити никакве блокаде њене примене.

Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
„Спутњик Ве“ пред вратима ЕУ: Европска агенција започела процену руске вакцине

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Научни часопис „Лансет“ објавио је 5. фебруара резултате треће фазе клиничких испитивања вакцине против ковида „Спутњик Ве“, у којима се потврђује да „Спутњик Ве“ безбедна и ефикасна вакцина. Током треће фазе клиничких испитивања, вакцина је показала високу стопу ефикасности, имуногености и безбедности. 

Ефикасност вакцине је већа од 91,6 одсто. Вакцина пружа потпуну заштиту од тешких случајева ковида 19.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала