Кон: Треба нам закључавање од 10 до 14 дана

Пратите нас
Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да се по питању епидемиолошке ситуације налазимо у ситуацији када више немамо избора и да нам је потребно закључавање од 10 до 14 дана.

Кон је, гостујући на ТВ Прва заједно са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем, рекао да морамо неке мере да предузмемо да би нам опстао здравствени систем.

Он је истакао да је вирус немогуће зауставити без драстичних мера.

Кон је упозорио и да би се падом здравственог система повећао број смртних случајева.

Ако би сви поштовали правила — маска, дистанца, хигијена, овако драстичне мере против вируса корона не би биле потребне, указао је Кон, додајући да је једини излаз из целе ове ситуације масовна вакцинација.

И Весић се сложио да би, ако би се поштовале мере, било довољно да су само оне на снази.

„Ако не ради економија неће бити пара за вакцине, тако да ако не ради економија неће бити јавног здравља“, нагласио је Весић.

Весић је рекао да је бесан јер су се на Копаонику и Златибору организовале журке, а затим су ти људи дошли у Београд и заразили друге у граду.

О томе шта нас чека од понедељка и које се мере могу очекивати, Кон није изнео детаље, док је Весић рекао да ће или све радити уз поштовање мера, или неће ништа радити, пренео је „Блиц“.

„Најгоре би било да скратимо радно време са 8 на 6 сати“, казао је Весић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала