Контроверзни Француз ударио на АТП: Тенис је постао безукусна професија

© AP Photo / Dita AlangkaraФранцуски тенисер Беноа Пер
Француски тенисер Беноа Пер - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Беноа Пер, искусни француски тенисер, изразио је незадовољство на званичном Инстаграм профилу након што је елиминисан у осмини финала турнира у Сантјагу, Чиле.

Пер је претходних дана поново био у центру пажње због неспортског понашања на терену, а из објаве коју је поделио са пратиоцима види се колико је незадовољан стањем у тенису.

Француски тенисер шокирао је тениски свет када је буквално поклонио последња два поена Франсиску Серундолу тако што је сервисе намерно слао на други крај терена.

​Овај инцидент десио се на турниру у Буенос Ајресу, а неколико дана после Пер је играо у Сантјагу – Чилеу. Дошао је као један од фаворита, био је слободан у првом колу и већ у другом завршио је учешће.

Победио га је мало познати Холгер Витус Нодсков Руне, 410. тенисер света, и након тога обратио се путем званичног Инстаграм профила.

„Прво да честитам Холгеру ког веома ценим и желим му све најбоље у каријери. Друго хвала мојим вољенима који су ми послали велики број порука подршке“, написао је Пер и наставио:

„Треће, желим да причам о АТП туру који је постао тужан, досадан и смешан. Знам да ћете рећи да нисам свестан колико сам срећан, бла, бла, бла, али играти пред затвореним стадионом, без икакве атмосфере, није оно због чега играм тенис...  За мене је тенис постао безукусна професија. Тако да, биће ми потребно време да се навикнем на овакво стање и покушаћу да поново пронађем забаву у игрању тениса“.

На крају је Француз закључио да ће играти Акапулко и Мајами и да ће на овим турнирима покушати да игра са осмехом, те да му крајњи резултат није битан, односно само жели да поново ужива на терену.

Беноа Пер због оваквог става никада није испунио сав потенцијал, али нико не може да му замери на томе јер једноставно тенис гледа, пре свега као на забаву, а у оваквим условима она не постоји.

Због пандемије вируса корона ситуација у тенису дуго ће бити оваква и питање је када ћемо поново гледати публику у пуном капацитету на стадионима.

Скандалозно понашање Француза о ком бруји свет /видео/

Федерер има велику жељу, а Ђоковић може да је угаси

Покушали су да „наместе“ Ђоковића, али је Надал одбио провокацију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала