Лоше вече Покушевског, трипл-дабл Рендла у победи Никса

© AP Photo / Garett FisbeckСрпски кошаркаш Алексеј Покушевски
Српски кошаркаш Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Њујорк Никса победили су на гостовању Оклахому Сити Тандер , у мечу ком није бриљирао српски кошаркаш Алексеј Покушевски.

Деветнаестогодишњи кошаркаш бриљирао је у мечу пре овог, те су многи очекивали да ће у овом европском термину играти на сличном нивоу.

Ипак, Поку није добро ушао у утакмицу и касније никако није могао да пронађе ритам. Поново се нашао у стартној постави, а н а терену је провео скоро 30 минута.

Дуел је завршио са четири поена (2/11), седам скокова и две асистенција. Најефикаснији код Оклахоме био је Хорфорд са 16, а пратио га је Дорт са 14 и Вилијамс са 13.

Никсе је предводио сјајни Џулијус Рендлс са 26 поена, 12 скокова и 12 асистенција, док је Ар Џеј Берет убацио 32 и уз то је имао пет скокова, три асистенције и украдене лопте.

Оклахома је нешто боље отворила утакмицу, имала је предност после прве четвртине, али су се гости из Њујорка брзо вратили у егал, те су на полувремену имали два поена предности – 56:54.

Већ у трећој деоници почели су да ломе отпор младе екипе Тандера, а у четвртој су потпуно сломили. Сјајно је играо Рендл, као и Берет, а како у Оклахоми није било расположеног играча, на крају су остварили убедљиву победу.

Никси су овим тријумфом наставили са сјајним партијама и како ствари стоје могли бисмо да их гледамо у плеј-офу после дугогодишње паузе.

Тандер ће се до краја борити за позиције које воде у плеј-ин турнир за пласман у плеј-оф, али са овако младим тимом тешко ће остати у кораку са осталим тимовима.

Екипа из Медисон Сквер Гардена има скор 20/19, док је Оклахома на 16/22.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ко је дочекао Србе у НБА и научио их како да се што пре адаптирају? /видео/

Америка није за све обећана земља – бивши јуниор Партизана за Спутњик открива шта је кључ успеха

Дресови Денвера у бојама Србије мотивисали Јокића /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала