„Луди Чоло“ надмашио „корњачу“ и Антића

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаДијего Симеоне
Дијего Симеоне - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Темпераментни Аргентинац на клупи Атлетико Мадрида Дијего Чоло Симеоне, исписао је историју славног клуба са стадиона „Ванда Метрополитано“ као тренер са највише победа. На 514 утакмица, он је забележио 309 тријумфа, што је један више од легендарног Луиса Арагонеса.

Чоло Симеоне познат је као стручњак који не пропагира лепршав и ефикасан фудбал, али му нико не може оспорити резултате.

Са Атлетико Мадридом освојио je седам трофеја, играо је финале Лиге шампиона, освојио Примеру, док је и ове сезоне на правом пуну да буде шампион јер његов тим има шест бодова више од Барселоне, а осам од љутог ривала Реала, 12 кола пре краја. 

Ипак, златним словима уписао се у историју „јорганџија“ као стручњак са највише победа - 309! За то му је било потребно 514 утакмица, док је Луис Арагонес на 612 утакмица имао учинак од 308 победа.

​Подвиг је остварен после преокрета у тешком мечу Примере са Атлетик Билбаом 2:1 (1:1). Заостала утакмица 18. кола Примере, лоше је почела по Атлетико, с обзиром на то да је Икер Муниаин у 21. минуту матирао Јана Облака, али је Маркос Љоренте у дубокој надокнади првог полувремена донео изједначење.

Сва три бода, а Симеонеу рекорд, обезбедио је Уругвајац Луис Суарез који је у 51. минуту био прецизан с беле тачке. На тај начин исписана је историја Атлетико Мадрида.

Милош Нинковић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Србин је ушао у игру и донео преокрет – на другом крају света /видео/

Луис Арагонес, познат и као „корњача“ и „мудрац из Хотралезе“ преминуо је 2014. године у 75. години од леукемије, о остаће упамћен као човек који је са Шпанијом освојио титулу првака Европе 2008. године, док носи и огромне заслуге што је „црвена фурија“ касније покорила и свет. Управо је њега надмашио „лудак Симеоне“.

И Радомир Антић, једини човек који је водио три највећа шпанска клуба - Реал, Барселону и Атлетико, који је преминуо прошле године, освојио је титулу са „јорганџијама" у сезони 1995/96.  

Некадашњи селектор Србије је са Атлетиком освојио дуплу круну 1996. године, пошто је осим трофеја у шпанском шампионату, освојио и трофеј купа.

Ипак, Симеоне је померио границе и јасно је да ће остати упамћен као тренер са највише победа на клупи црвено-белих из Мадрида.

► „Они признају Косово као независну државу, сигурно су припретили Шпанцима“ /видео/

► ​„То је био најгори моменат у мојој каријери, три ноћи нисам спавао“

► Гласајте за српског капитена: Душан Тадић у избору за играча недеље у Лиги Европе

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала