Вијоре се заставе Србије и Црне Горе уочи избора у Никшићу /видео/

© Flickr / MarijananaЦрна Гора и Србија - илустрација
Црна Гора и Србија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Уочи сутрашњих локалних избора у Никшићу, грађани тог града изашли су на улице и у својим возилима уз звуке сирене, паљење бакљи и истицање застава Црне Горе и Србије пружили подршку странкама које се боре за власт у другом највећем граду у Црној Гори.

Из аутомобила који су кружили централним градским улицама виориле су се заставе Црне Горе, а било је возила из којих је махано и заставама Србије.

Осим црногорске и српске државне заставе нису истицани страначки симболи с обзиром на то да је предизборна тишина.

Иначе, и претходних дана, како су извештавали медији, Никшићани су излазили на улице у својим возилима и уз сирене, махали заставама Србије.

На локалним изборима у Никшићу учествује шест изборних листа, а на гласачком листићу су коалиција "Европски тим за Никшић", коју предводи ДПС, листа "За будућност Никшића", чији је стожер Демократски фронт Андрије Мандића, затим листа Демократа под називом "Мир је наша нација", као и листа "Црно на бијело" грађанског покрета УРА Дритана Абазовића.

У изборној трци су и покрет под називом "Не дамо Никшић" и Народни покрет бизнисмена Миодрага Даке Давидовића.

Изборна кампања протекла је у атмосфери тензије и напетости, а обележили су је и инциденти за које опозиција у Никшићу оптужује ДПС, која је на власти у том граду, преноси Танјуг. 

Никшић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Ковачевић: Озваничити крај ДПС на изборима у Никшићу

Власт у Никшићу оптужена је да стоји иза напада на активисту коалиције "За будућност Никшића", као и за напад на имање активисте Демократа у Жупи Никшићкој, али за паљење шкољке аутомобила једног опозициног активисте.

На 138 бирачких места, у недељу ће право гласа искористити око 58.833 бирача који ће одлучивати о избору 41 посланика локалног парламента.

Гласачка места у Никшићу биће отворена у недељу у 7 сати, а биралишта се затварају у 20 часова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала