Зверев: Погледајте шта је Новак урадио на Вимблдону 2019.

© REUTERS / STEFAN WERMUTHНовак са трофејом Вимблдона у рукама
Новак са трофејом Вимблдона у рукама - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2021
Пратите нас
Александер Зверев, седми тенисер света, тврди да је Новак Ђоковић ментално најјачи играч у такмичењу. Он је подсетио на финале Вимблдона 2019. године када је Србин против Федерера преокренуо меч у своју корист.

Почетак ове седмице обележила је историјска смена на тениском трону када је Новак Ђоковић престигао рекорд Роџера Федерера по броју недеља проведеним на месту број један АТП листе.

Ђоковићева 311. недеља на трону једна је од невероватних бројки за српског шампиона који наставља трку ка најбољем свих времена (ГОАТ) у свом вечитом изазову против Федерера и Рафаела Надала.

Након што је престигао Швајцарца у броју недеља на врху ранг листе, наредна ствар на којој ће Србин да ради је да стигне и покори рекорде своја два ривала по броју Грен слем титула. Надал и Федерер тренутно имају по 20 пехара у својим колекцијама, док им Ноле бежи са две мање.

Ђоковић је недавно освојио своју 18. Грен слем титулу олако победивши Руса Данила Медведева у финалу Аустралијан опена. Посебна је чињеница да је Ђоковић током Ози опена задобио повреду трбушног мишића, након чега је успео да се врати у форму и освоји турнир.

Током једног интервјуа, Александер Зверев објаснио је због чега мисли да је Ђоковић ментално најјачи тенисер осврнувши се на финале Вимблдона 2019. године.

„Федерер је имао 40-15 за освајање титуле, али је Ђоковић тада сјајно одреаговао“, рекао је Зверев и наставио:

„Да се разумемо, Федерер је неко ко зна како да осваја турнире, али Новак је показао да је ментално најбољи од свих. Тај меч је фасцинирао све и дефинитивно могу да кажем да ћемо га памтити као једног од најлепших и најважнијих мечева икада“.

Зверев је тренутно седми тенисер света, а треће место АТП листе му је био најбољи успех у каријери. На овогодишњем Аустралијан опену, Саша је поклекао у четвртфиналу против Ђоковића, а потом је испао у првом колу турнира у Ротердаму када је поражен од Александра Бублика.

Цена ароганције – било је речено Федереру, али је суђено Ђоковићу /фото/

Францускиња упутила поруку Британцима усред Лондона: „Новак је најбољи“ /видео/

„Весели се, српски роде“ – Новак поново показао патриотизам /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала