Ковачевић: Нико није претучен, покушавају се произвести тензије

© Tanjug / ZORAN ZESTICЛокални избори у Никшићу
Локални избори у Никшићу - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Пратите нас
Носилац листе „За будућност Никшића“ Марко Ковачевић казао је да на бирачком месту 118 Драгова Лука дошло до проблема када Бирачки одбор није дозволио представницима опозиције да заједно понесу гласачку кутију за гласање путем писма.

Ковачевић је рекао да је опозицији речено да могу да их прате колима и да је исти проблем био и на другим бирачким местима, преносе Вијести.

Он је навео да је отишао тамо јер је било тензија и окупљени су бранили аутомобилу да крене без представника опозиције.

Тврди да је ушао и разговарао са члановима Бирачког одбора и да су му они рекли да је то у складу са мишљењем Општинске изборне комисије, иако је мишљење ОИК да треба да иду и два представника опозиције.

„Убрзо је дошла полиција, чули смо наводе Демократске партије социјалиста која покушава да произведе тензије. Тамо нико није био претучен, нико није ушао насилно. Разговарао сам са начелником ЦБ и он је рекао да ће демантовати наводе ДПС“, истиче Ковачевић.

Објаснио је да није било отимања бирачког материјала, већ да је члан Бирачког одбора из опозиције преместио кутију у свој аутомобил и тражио да заједно иду да би се реализовало гласање путем писма, али да је то одбијено.

Општински одбор Демократске партије социјалиста Никшић је саопштио да је у никшићком насељу Драгова Лука дошло до насилног упада на бирачко место бр 118 од стране Ковачевића, да је отет бирачки материјал, једна особа претучена, а бирачки одбор спречен да изађе на терен.И

И полиција Црне Горе демантује ДПС

До 15 часова регистровани су спорадични инциденти и неспоразуми на које је полиција одговорила ефикасно и професионално, саопштено је из Управе полиције.

Изборни дан у Никшићу протиче без озбиљнијих инцидента, а до 15 часова регистровани су спорадични инциденти и неспоразуми на које је полиција одговорила ефикасно и професионално, саопштено је из Управе полиције.

„Током гласања на бирачком месту бр. 118 дошло је до неспоразума између чланова бирачког одбора везано за гласачку кутију која је била намењена за гласање путем писма. Догађај је пријављен полицији и припадници Управе полиције су одмах изашли на лице места“, додаје се у саопштењу.

Констатовано је, како истичу из УП, да гласачка кутија није украдена и да није оштећена, „налазила се у возилу којим су чланови бирачког одбора требали да се упуте на локације где су грађани требали да остваре право гласа путем писма“.

Напомињу да је нетачна информација да је било ко претучен на том бирачком месту.

„О догађају је обавештен државни тужилац и рад на овом предмету је у току те ће се све околности утврђивати у даљем поступку“, закључује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала