Пикси ће због Тадића бити на „слатким мукама“

© AP Photo / Darko VojinovicДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије, предвођена новим селектором Драганом Стојковићем Пиксијем, кренуће да крчи пут ка Мундијалу у Катару квалификационом утакмицом са Републиком Ирском 24. марта у Београду. Оно што би требало да радује новог кормилара „орлова“ јесте фантастична форма Душана Тадића.

Откако је Пикси именован за новог селектора Србије моментално је почело да се спекулише да Александра Коларова више неће бити у тиму, те да ће нови капитен бити лидер Ајакса Душан Тадић.

И на првом списку се није нашао времешни дефанзивац Интера и бивши лидер „орлова", који није био на терену против Шкота у мечу одлуке, због забране клуба. Тада је практично било јасно да је Коларов у репрезентацији завршио своје на неславан начин.

Србији је неопходан нови вођа за нове битке, а ту Драган Стојковић не би требало да има превише тежак задатак, с обзиром на то да се Тадић годинама уназад истицао с лидерским способностима тамо где је најважније - на терену.

Ипак, умела је десетка „орлова“ и да закаже када је то било најпотребније, али жеља никада није била довођена у питање. Једноставно, дешавало се као и многим великим играчима да мајстор фудбала Душан Тадић изгори од превелике жеље.

Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2021
Тадић и Ајакс разбили „младе момке“, Милан ишчупао реми на Олд Трафорду /видео/

Сада ће имати подршку једног од најбољих југословенских, ако не и најбољег југословенског фудбалера, који је такође носио десетку! Нема дилеме да ће се Стојковић и Тадић савршено разумети и да ће искуснији Пикси и те како имати савет за будућег капитена националног тима, који ове сезоне у клубу игра у фантастичној форми.

Тадић је у победи Ајакса над Јанг Бојсом у осмини финала Лиге Европе (3:0) постигао други гол за „копљанике“, а био је то укупно његов 19. погодак уз чак 17 асистенција на досадашњих 37 утакмица.

​Све то сасвим сигурно радује новог селектора Србије и баца га на „слатке муке“ пред прва три изазова репрезентације и квалификационих мечева са Републиком Ирском (24. март), Португалом (три дана касније) у Београду, као и Азербејџаном у Бакуу 30. марта.

Изузетно је битан добар старт, који би умногоме могао да одреди судбину „орлова“ на путу ка Светском првенству у Катару наредне године. 

► Меси и Роналдо - довиђења!

► Антонио Рукавина за Спутњик: У последњој сезони у каријери желим да вратим титулу Астани

► Мијатовић за Спутњик: Пикси је лидер, али не очекујте одмах „европски Бразил“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала