Швалери, пијанице и некултура: Француски историчар навео стереотипе о народима

© Lewis JolyРасхлађивање у покључалом Паризу
Расхлађивање у покључалом Паризу - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Пратите нас
Француски историчар и стручњак за туризам Лоран Тисо испричао је у интервјуу за „Фигаро“ какви све стереотипи постоје о различитим народима - од Кине, преко Русије, до Америке.

Тисо је подсетио да Италијани важе за швалере, Французи „не миришу лепо“, Американци су необразовани, док су Британци стално пијани.

За Немце постоји стереотип да воле да носе сандале са чарапама. Кинези се сматрају некултурним, бучним гостима, који само вичу, пљују и подригују пред свима.

„Било како било, ова ситуација је свима добро позната и изазива забринутост код кинеских власти. Последњих година влада је чак покренула образовну кампању у којој се позивају туристи да се лепше понашају у иностранству“, наводи Тисо.

Што се тиче Руса, они су бучни, груби, непристојни и са њима је тешко успоставити контакт. За овај мит постоје основани разлози: СССР је дуго времена био затворен и тек падом Берлинског зида  Руси су почели масовно да путују.

„При томе, са неким реваншистичким расположењем, желећи да надокнаде пропуштено време, конзумеризмом и ароганцијом“, додао је Тисо.

Руси не умеју да се претварају: ако су нечим незадовољни, то је одмах свима постаје јасно. Руски олигарси воле раскош – на пример, крзно и скупе сатове.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала