У Јерусалиму отворена амбасада такозване државе Косово

© AP Photo / Visar KryeziuИзраелске заставе у Приштини поводом успостављања дипломатских односа са такозваним Косовом
Израелске заставе у Приштини поводом успостављања дипломатских односа са такозваним Косовом - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Пратите нас
Министарство спољних послова и дијаспоре у Приштини саопштило је да је амбасада Косова у Израелу, са седиштем у Јерусалиму, званично отворена, као део споразума постигнутог у Вашингтону у септембру прошле године, објавио је „Репортери“.

Министарство је саопштило да је током успостављања дипломатских односа 1. фебруара 2021. године, министар спољних послова Израела Габриел Ашкенази открио плочу амбасаде тзв. Републике Косово у Јерусалиму.

Како се наводи, представник Приштине није могао да буде присутан у Јерусалиму због пандемије вируса корона.

„Министарство спољних послова наложило је отправнику послова у Израелу да плочу коју је открио министар Ашкенази заједно са државном заставом постави у згради амбасаде Косова у Јерусалиму. Постављање државне плоче и заставе у амбасади Косова у Израелу одражава посвећеност Владе Косова да испуни обавезу која је преузета да успостави дипломатску мисију у Јерусалиму. Амбасада Косова у Јерусалиму биће посвећена повећању билатералне сарадње“, каже се у саопштењу министарства, пренео је портал „Косово онлајн“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала