Утакмица за заборав – Партизан без шансе против Звезде

© Фото : АБА лигаКори Волден и Огњен Јарамаз
Кори Волден и Огњен Јарамаз - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 73:64, у дербију 21. кола АБА лиге.

Звезда је и трећи пут ове сезоне надиграла вечитог ривала, овог пута убедљиво, за разлику од претходна два када су победе против Партизана остварене са једним поеном разлике.

Меч сте могли да пратите уживо на страницама Спутњик спорта ОВДЕ.

Црвено-бели су побољшали свој скор у АБА лиги на 16 победа и два пораза, док црно-бели, којима је ово био шести пораз у низу у свим такмичењима, сада имају седам успеха и 13 неуспеха.

Ово је, уједно, била 23 победа Звезде у АБА лиги против Партизана, који је бољи два пута мање.

Утакмица је почела са неколико добрих напада и брзих поена, а најистакнутији појединац био је Давидовац са седам поена.

Ипак, није било потребно много времена да екипе крену да промашују, а то су искористили црно-бели, који су убрзо дошли до предности.

После неколико промашаја и грешака на обе стране, тројку је погодио Волден и Звезди донео предност после прве четвртине (15:14).

​Звездина серија је расла све више и више, а Партизанови проблеми су били све евидентнији, па је тако предност одједном износила 16 поена разлике.

После једног закуцавања Трифуновића преко Рита десио се мањи сукоб, после којег су судије више од пет минута гледале снимак и потпуно убиле ритам утакмице.

Партизан је из свега благо профитирао, али наставио своју серију и значајно смањио предност ривала после још једне грешке домаћина.

Ноко је након фаула начинио и неспортску над Јарамазом, који је добио четири слободна бацања, а Партизан је добио напад који је искористио, па се на полувреме отишло са предношћу Звезде од 41:34.

​Партизан је добро почео друго полувреме и пришао на два поседа заостатка, али је Звезда моментално одговорила.

Недуго затим уследио је нови шоу судија, које су у кратком периоду у два наврата гледале поновљени снимак и поново убиле ритам утакмице.

Звезда је мирно чувала предност, али никако није могла до поена, што су искористили црно-бели и пред последњу деоницу ушли са пристојним минусом, пошто је било 57:50.

Партизан је последњи напад на предност противника имао на старту четврте четвртине, када је дошао до минуса од само пет поена.

Ипак, уследила је сада већ стандардно очајна игра црно-белих и предност Звезде је поново порасла, овог пута опет на +16.

Црно-белима је поред квалитета фалила и жеља у завршници, па су црвено-бели мирно привели меч крају.

Најбољи у победничком саставу био је Дуоп Рит са 15 поена и седам скокова. Дејан Давидовац је додао 14 поена, Кори Волден 12, а Огњен Добрић и Џордан Лојд по десет.

На другој страни најефикаснији био је Рашон Томас са 17 поена, уз којих је имао и чак 14 скокова. Пратили су га Никола Јанковић са 12 и Огњен Јарамаз са десет поена.

Јокићу понос не дозвољава да изневери Србе

„Такав таленат не расте грани...“ – Звезда и Симанић нису успели да пронађу заједнички језик

Боби и Јокић ћаскали пре меча – да ли те мучи жена?! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала