Дачић са преживелим логорашима Јасеновца: Српско страдалништво сачувати пред ревизијом историје

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић са преживелим логорашима Јасеновца
Ивица Дачић са преживелим логорашима Јасеновца - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
Србија је дала велики допринос победи савезника у оба рата подносећи немерљиве жртве, а страдалништво је један од кључних стубова идентитета српског народа који треба чувати пред ревизијом историје, поручено је данас са састанка председника Народне скупштине Ивице Дачића и представника бораца, логораша и жртава рата.

Србија је носилац антифашистичке традиције, констатовано је током сусрета Дачића са представницима СУБНОР-а, Удружења логораша и њихових потомака „Јасеновац“ и Заједнице удружења жртава Другог светског рата, уприличеног поводом обележавања 80 година од устанка српског народа против фашизма и настанка Јасеновца и осталих усташких логора смрти.

Чланови делегације захвалили су на великој подршци Дачићу коме је поклоњења и књига „Усташко коначно решење пре нацистичког коначног решења“ аутора Гидеона Грајфа.

Дачић је, каже се у саопштењу, истакао значај обележавања важних датума наше историје, посебно када је у питању обележавање историјских датума од значаја за културу сећања на жртве српског народа, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала