Италија и Немачка суспендовале употребу вакцине „Астра Зенека“

© REUTERS / DADO RUVICВакцина Астра зенека
Вакцина Астра зенека - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
Итлаија и Немачка суспендовале су данас употребу „Астра Зенекине“ вакцине против вируса корона.

Италијанска агенција за лекове АИФА навела је да је одлука донета из предострожности, као привремена мера док своје мишљење не да Европска агенција за лекове, пренео је Ројтерс.

Саопштење је издато непосредно након што се на исти корак одлучила Немачка.

Немачка влада је саопштила раније данас да обуставља употребу вакцине „Астра Зенеке“ против корона вируса због нових извештаја о стварању опасних крвних угрушака.

Да ће Немачка обуставити употребу вакцине „Астра Зенека“ против ковида 19, претходно је потврдио портпарол немачког министарства здравља.

Министарство је саопштило да је таква одлука донета као „мера предострожности“ и по савету немачког националног регулатора за вакцине Института Паул Ерлих, који је позвао на даљу истрагу случајева, преноси агенција АП.

У саопштењу је наведено да ће Европска агенција за лекове одлучити да ли ће и како ће нове информације утицати на одобравање вакцине.

Саопштено је да су пријављени случајеви појаве крвних угрушака, али није прецизирано где и када су се инциденти догодили.

Неколико других европских земаља привремено је зауставило употребу вакцине „Астра Зенека“ како би истражили случајеве крвних угрушака који су се догодили након вакцинације.

Из „Астра Зенеке“ поручују да нема разлога за забринутост због њихове вакцине, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала