Како изгледа победити Федерера? /видео/

© AFP 2023 / SAMER AL-REJJALНиколоз Басилашвили
Николоз Басилашвили - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
Након што је освојио турнир у Дохи, грузијски тенисер Николоз Басилашвили говорио је о томе како изгледа победити Роџера Федерера упркос томе што Швајцарац дуже од годину дана није играо тенис.

Двадесетдеветогодишњи тенисер је у другом колу катарског турнира после преокрета победио Роџера Федерера са 2:1 у сетовима, и тиме допринео неславном повратку Швајцарца на тениске терене.

Грузијац је по освајању титуле у Дохи рекао да му је победа над власником 20 Грен слем титула улила самопоуздање за његова наредна издања на турниру.

„Победа над Федерером ми је дала пуно самопоуздања. Иако се вратио после дужег времена, да бих победио Роџера, мог идола, то ми је дало пуно самопоуздања. Због тога сам следећа два меча играо мало опуштеније“, рекао је Басилашвили.

Након болног пораза који је нанео Федереру, Николоз је успео да освоји турнир без изгубљеног сета, победама над Тејлором Фрицом и Робертом Баутистом Агутом.

Федереру је ово био други меч после 14 месеци паузе коју је имао због опоравка од операције колена.

Иако је повео у сетовима, чак је имао и меч лопту, Швајцарац је уписао свој 23. пораз након што је имао победу у својим рукама.

И то против тридесетшестог тенисера света!

Напоменимо да по овом критеријуму Роџер убедљиво води у оквиру „велике тројке“, јер је Надал изгубио осам, а Новак Ђоковић само три меча након пропуштене меч шансе.

Шта је о тројици најбољих тенисера света за Спутњик спорт рекао отац једног од њих, Срђан Ђоковић, погледајте у интервјуу: 

Рус покорио Марсеј и са стилом збацио Надала!

Скандал: Босанац гађао лоптицом ривала, претио, па избачен с турнира!

Новак запевао и открио са којом песмом би изашао на Санремо /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала