Производња „Спутњика Ве“ у ЕУ након одобрења Европске агенције за лекове

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине против вируса корона "Спутњик Ве"
Производња вакцине против вируса корона Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције договорио се са партнерима из Италије, Шпаније, Француске и Немачке о заједничкој производњи вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

Фонд води преговоре са низом произвођача о повећању производње „Спутњика Ве“ у Европској унији и спреман је да започне испоруке оним земљама Европске уније које независно региструју вакцину, саопштио је представник Фонда.

„Од самог почетка борбе против пандемије, Руски фонд за директне инвестиције био је посвећен активној сарадњи са свим партнерима, укључујући и из Европе, и отворен је за такве преговоре. Фонд је већ постигао договоре са компанијама из Италије, Шпаније, Француске и Немачке за покретање производње ‘Спутњика Ве’“, истакао је он и додао да су тренутно у току преговори са низом произвођача о повећању производње у ЕУ.

Према његовим речима, то ће омогућити почетак активних испорука „Спутњика Ве“ на јединствено европско тржиште након добијања одобрења Европске агенције за лекове (ЕМА), са којом се сада активно сарађује у оквиру разматрања пријаве о регистрацији“, прецизирао је он.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала