Скандал: Босанац гађао лоптицом ривала, претио, па избачен с турнира!

© AP Photo / Frank FranklinДамир Џумхур
Дамир Џумхур - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
Недопустиво понашање босанског тенисера Дамира Џумхура на турниру у Акапулку с којег је дисквалификован. Тежак скандал је направио у мечу са Ботиком ван Сандсхулпом, с којим је одмерио снаге у квалификацијама, јер је након изгубљеног брејка гађао лоптицом ривала, наводно је претио и судији, због чега је сам напустио терен.

Да су се ствари отеле контроли било је јасно после једне дискутабилне одлуке линијског судије, која је ишла директно на штету Дамира Џумхура, а у корист његовог ривала.

Холанђанин је тада стигао до брејка и повео је у гемовима 6:5 на тврдој подлози, а онда је уследио хаос и незапамћени скандал у режији Босанца.

Једноставно, није могао да се помири с таквом одлуком арбитра, па је прво лансирао лоптицу у Сандсхулпа, да би му био одузет поен, што је била друга казна у кратком периоду.

​Уследило је вређање судије, наводно је Џумхур, бар према тврдњама тениских фанова на друштвеним мрежама, претио убиством, али је јасно да докле год се не појави видео-снимак претњи, то треба узети с дебелом резервом.

Организатори турнира у Акапулку су након што је Дамир напустио терен, саопштили да је он дисквалификован због неспортског понашања. 

​Убрзо после саопштења, поново се на друштвеним мрежама појавила прича да је Џумхур, наводно, викао судији „убићу те!“, пре него што је при резултату 6:5 у гемовима првог сета бесан изашао с терена.

► Рус покорио Марсеј и са стилом збацио Надала!

► Зверев: Погледајте шта је Новак урадио на Вимблдону 2019.

► Контроверзни Француз ударио на АТП: Тенис је постао безукусна професија

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала