У Русији потпуно вакцинисано 3,5 милиона људи

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине "Спутњик Ве"
Производња вакцине Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Пратите нас
У Русији је већ у потпуности вакцинисано против ковида 3,5 милиона људи, они су примили обе компоненте вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V), саопштио је Руски фонд за директне инвестиције.
„Русија је водећа земља у Европи по броју завршених вакцинација против вируса корона – две компоненте ‘Спутњика Ве’ већ је примило 3,5 милиона људи. Ниједна друга европска земља још није у потпуности вакцинисала три милиона становника. И Велика Британија, коју многи наводе као пример брзе вакцинације, заостаје по овом показатељу у односу на Русију за више од два пута“, наводи се у саопштењу.

Руски фонд такође је приметио да је Русија, заједно са Кином, Сједињеним Америчким Државама, Индијом и Израелом, међу првих пет земаља по броју вакцинисаних људи.

„Често се погрешно упоређује укупан број инјекција са овим показатељем, док Русија користи конзервативан приступ израчунавања вакцинација на основу потпуне вакцинације са две компоненте“, прецизирали су у Фонду.

Масовна вакцинација против ковида 19 у свим регионима Русије почела је 15. децембра прошле године.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је направљена на провереној и добро изученој платформи хуманих аденовирусних вектора, а њена ефикасност је изнад 90 одсто.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала