Оптужили су Надала за превару, али је истина потпуно другачија

© AP Photo / Andy BrownbillШпански тенисер Рафаел Надал после победе у трећем колу Аустралијан опена
Шпански тенисер Рафаел Надал после победе у трећем колу Аустралијан опена - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Пратите нас
Ситуација које је кључни део био Рафаел Надал збунила је целу тениску јавност и појединце натерала да помисле да је Шпанац преварио организаторе једног турнира.

Надал је још током Аустралијан опена био повређен, па је тачан датум његовог наредног турнира од тог тренутка био непознат.

Очекивало се да наступи на турниру у Акапулу, где је три пута подизао шампионски пехар, али се испоставило да то неће бити случај.

Првобитне информације су биле да Надал неће отпутовати у Мексико јер тамошњи организатори због пандемије вируса корона немају довољно новца да плате његов долазак.

Ипак, како је навео директор турнира Раул Сурутуса, разлог је била повреда.

Свима је моментално било јасно да трећи тенисер света неће учествовати ни на турниру у Дубаију, који се игра истовремено (14, односно 15. марта), али се онда десио велеобрт.

Пометњу је направио један новинар из Саудијске Арабије, који је објавио вест да му је директор турнира у Дубаију Салах Тахлак рекао да ће се Надал, ипак, појавити на том такмичењу.

​Јавност је одмах помислила да је Надал обрлатио људе из Мексика, али је убрзо уследио одговор „Бика са Мајорке“.

„Захваљујем се Дубаију на специјалној позивници коју су ми послали. Озбиљно смо разматрали долазак, али не мислимо да сам још спреман да играм“, навео је Надал.

Породица Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2021
Ђоковић за Спутњик: Новаку сам рекао да остави тенис, било је страшно трауматично

Турнир у Дубаију биће и без Роџера Федерера, који се недавно вратио после више од годину дана паузе.

Швајцарац је на турниру у Дохи изгубио у осмини финала од Николоза Басилашвилија, па одлучио да се врати тренинзима пре него што поново буде део неког званичног турнира.

„Било је сјајно вратити се на АТП тур, уживао сам у сваком минуту играјући у Дохи. Захвалан сам најбољем и најлојалнијем тиму који ми је помогао да будем ту. Одлучио сам да је најбоље да се вратим тренинзима, па се због тога повлачим са турнира у Дубаију“, изјавио је Федерер.

​На турниру у Дубаију, који је део Серије 500, нема ни Новака Ђоковића, који ће свој наредни меч играти на Мастерсу у Мајамију, који почиње 24. марта.

То значи да не брани титулу освојену прошле године у Дубаију, али неће изгубити тада освојене бодове због правила о замрзавању бодова на АТП туру због пандемије вируса корона.

Новак је недавно боравио у Београду, где је прославио рекордну 311. недељу на врху АТП ранг листе. Спутњик спорт је био на лицу места.

Новак је натерао Америку да се сети свег зла које је нанела Србији /видео/

Федерер је највећи губитник – икада!

Покушали су да „наместе“ Ђоковића, али је Надал одбио провокацију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала