Орлови спремни за нови лет, да ли су и кормилари? /видео/

© Фото : РФС / Уђи у базу фотографијаНемања Гудељ
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије за девет дана почиње нови квалификациони циклус, овога пута за Светско првенство, а њени потенцијални чланови се налазе у сјајној форми и намећу се недавно именованом селектору Драгану Стојковићу Пиксију.

Легендарни фудбалер ће бити на „слатким мукама“ у покушају да направи најбољи тим Србије, с обзиром на да наши играчи приказују сјајне партије у својим клубовима.

Душан Влаховић и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2021
Време је да Роналдо потражи дрес младог Србина /видео/

Бриљантан викенд за српске фудбалере је отворио Сергеј Милинковић-Савић, голом за Лацио у победи над Кротонеом резултатом 3:2 у италијанској Серији А.

Победу није остварио Предраг Рајковић, српски чувар мреже је био несавладив у дресу Ремса против Лиона, али је поклекао у 92. минуту, па је коначан резултат тог дуела француске Лиге 1 завршен са 1:1.

Суботу је обележио фантастични Душан Влаховић. постигао је три гола за полувреме у победи Фиорентине у гостима против Беневента (1:4) и тиме је постао први играч Фиорентине који је у Серији А после 57 година постигао хет-трик у првом полувремену.

Стандардно добру партију пружио је Никола Миленковић за исту екипу, а у Серији А међусобни дуел имали су Филип Ђуричић и Дарко Лазовић.

Обојица су пружила добру партију, постигли су по гол, Лазовић је имао и асистенцију, али на крају Сасуоло је био бољи од Вероне (3:2).

У Пољској је са сјајним партијама наставио Филип Младеновић, постигао је  за Легију два гола против Варте (3:2), поново је забележио асистенцију и дефинитивно игра фудбал живота.

У Бундес лиги од наших репрезентативаца на терену је био Милош Вељковић, за Вердер је наступио од 76. минута и није могао да помогне свом Вердеру да избегне пораз од моћног Бајерна са 3:1.

На Острву је Фулам дочекао лидера Премијер лиге Манчестер Сити (0:3), Александар Митровић је играо од 63. минута, а у шпанској Примери је Немања Максимовић одиграо 90 минута у ремију Хетафеа и Атлетико Мадрида.  

У недељу на теренима француске Лиге 1 били су Михаило Ристић у дресу Монпељеа на гостовању Ниму (1:1) и Стефан Митровић који је био стартер у Рену где је Стразбур поражен минималним резултатом (1:0).

Ајакс је са капитеном Душаном Тадићем и његовом новом, сада већ 19. асистенцијом, наставио доминацију у холандском шампионату. Тим из Амстердама остварио је рутинску победу у мечу са Цволеом (0:2), а Урош Спајић био је актер дербија са ПСВ-ом у Ајндховену (1:1).

У Бундес лиги Ајнтрахт је одолео у Лајпцигу (1:1), Филип Костић је био стартер, а Лука Јовић ушао у игру у наставку сусрета. Коло у Серији А прошло је у знаку младог Душана Влаховића, али тежак испит имао је у недељу Саша Лукић са Торином, ривал је био лидер и по свему судећи нови шампион Италије, Интер (1:2). 

У Грчкој је ПАОК са Андријом Живковићем у тиму гостовао у Атини код Панатенаикоса (2:1), а АЕК са Ненадом Крстичићем Волосу (1:0).

Стартну минутажу имао је поново Ђорђе Деспотовић који се са Рубином из Казања налази у доброј форми, а серију успешних резултата наставили су у гостима код УФА (0:3). Деспотовић је био на терену до 82. минута.

У Примери Марко Дмитровић и поред добрих одбрана није могао да спречи пораз Еибара од Виљареала (1:3), а у градском дербију, Севиља је била боља од Бетиса (1:0), где је Немања Гудељ заиграо у другом полувремену.

Подсетимо, селектор Стојковић је објавио списак са 30 имена за предстојеће три утакмице квалификација за Светско првенство против Републике Ирске, Португала и Азербејџана.

Пикси је тек недавно преузео функцију, али је истакао да је дуго пратио српске фудбалере и да је списак продукт дубоке анализе.

Ипак, он ће имати веома мало времена за конкретан рад, фудбалери ће на окупу пред први меч бити свега неколико дана, а постоји и опасност да неко од њих и не буде на располагању, због актуелних пандемијских околности, што је био случај у неким од претходних репрезентативних акција.

Велику помоћ у свему Пикси ће морати да има од својих сарадника, пре свега новог директора Стевана Стојановића, а потом и од помоћних тренера, Братислава Живковића и Марка Перовића, те стручњака за кондициону припрему, Катшухита Киношија.

Играчи су, делује, спремни, у форми и имају висок ниво самопоуздања, једина недоумица пред прве акције Пиксијеве репрезентације је – да ли су и кормилари спремни за почетак похода на Светско првенство у Катару?

► Голчина каква се готово никада не виђа /видео/

► Време је да Роналдо потражи дрес младог Србина /видео/

► Пикси ће због Тадића бити на „слатким мукама“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала