Осмех поново на Смајлијевом лицу, Даласу мало трипл-дабл Дончића

© AP Photo / Jeff ChiuАлен Смаилагић, Голден Стејт Вориорс
Ален Смаилагић, Голден Стејт Вориорс - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Голден Стејт Вориорса поражени су од Лос Анђелес Лејкерса 128:97 у утакмици у којој је српски кошаркаш Ален Смаилагић постигао прве поене у овој сезони.

Смаилагић, кошаркаш Вориорса, није играо од почетка такмичарске године због проблема са коленом, једно време провео је у развојном тиму Санта Крузу, а од скоро је поново прикључен екипи.

Потенцијални репрезентативац Србије шансу је добио у завршници утакмице када је већ било познато да ће Лејкерси уписати 26. тријумф у сезони.

Смајли је за три минута на терену постигао два поена, чиме се први пут ове сезоне уписао у листу стрелаца.

Када је реч о утакмици, Лејкерси су је решили после три четвртине, а поново најзаслужнији био је Леброн Џејмс са 22 поена, 10 скокова и 11 асистенција.

Пратили су га Херел са 27 поена, Хортон-Такер са 18 и 10 асистенција, као и Кузма са 17 поена.

У пораженом тиму истакао се Кари са 27 поена, Вигинс је додао 15, а Пул 14 поена.

Кошаркаши Далас Меверикса поражени су од Лос Анђелес Клиперса 109:99.

У репризи прошлогодишње прву рунде плеј-офа, Клиперси су успели да нанесу 18. пораз у сезони Мавериксима. Екипа Тајрона Луа одиграла је сјајну тимску кошарку, те Даласу није помогао ни трипл-дабл ЛукеДончића.

Словенац је имао 25 поена, 10 скокова и 16 асистенција, али остатак тима одиграо је слабо, те Далас никако није могао до победе. Српски кошаркаш Бобан Марјановић није улазио у игру.

Најефикаснији код Клиперса био је Ленард са 22 поена, осам скокова, седам асистенција и четири украдене лопте, а још чак шест играча имало је двоцифрен учинак.

То само говори колико су добро били распоређени поени код франшизе из Лос Анђелеса.

НБА, резултати:

Шарлот Хорнетс – Сакраменто Кингс 122:116

Вашингтон Визардс – Милвоки Бакс 122:133

Бруклин Нетс – Њујорк Никс 117:112

Детроит Пистонс – Сан Антонио Спарс 99:109

Далас Маверикс – Лос Анђелес Клиперс 99:109

Денвер Нагетс – Индијана Пејсерс 121:106

Финикс Санс – Мемфис Гризлис 122:99

Голден Стејт Вориорс – Лос Анђелес Лејкерс 97:128

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Женска НБА лига објавила сарадњу са „Вилсоном“

Спортска компанија „Вилсон“, у партнерству са Националном женском кошаркашком асоцијацијом (ВНБА), представила је нову званичну лопту Лиге пре почетка јубиларне 25. сезоне.

„Пресрећни смо што објављујемо партнерство са женском НБА лигом уочи историјске 25. сезоне“, рекла је Аманда Ламб, директорка глобалног маркетинга за тимске спортове у „Вилсону“.

„Увођење Ево ен-екс-ти технологије на највиши ниво женског спорта и најава доласка првог члана из ВНБА у тим наших саветника у јеку месеца марта, историјски важног за жене, заиста је велики корак за ’Вилсон‘“.

Израђена у потпуности од композитне коже, званична лопта НБА интегрише Вилсонову Ево ен-екс-ти конструкцију са побољшаним пријањањем и мекан осећај уз минималну количину влаге.

„Пред 25. сезону наше лиге осећамо више полета и енергије него икада раније, и узбуђени смо што ћемо сарађивати са ’Вилсоном‘ на новој званичној лопти за игру“, рекла је Кети Енгелбрт, комесар ВНБА.

„Захвални смо на партнерству са Вилсоном и посвећености те компаније женској кошарци, а модернизовани дизајн лопте у комбинацији беле и ватрено наранџасте боје означава ново поглавље за бренд ВНБА и нашу игру“.

„Вилсоново“ партнерство са Националном кошаркашком асоцијацијом (НБА) наставиће се током 2021. године, уз најаве и активности са ВНВА, НБА Џи и НБА 2К лигом, кошаркашком Афричком лигом, као и током јубиларне 75. НБА сезоне 2021-22.

Јокић бриљирао у новој победи Денвер Нагетса /видео/

Покушевски запушио уста критичарима и исписао историју НБА лиге! /видео/

Богдановићева најбоља партија од повратка, Вучевић бројао до 38! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала