У Белорусији се прави заједнички руско-белоруски центар за борбену обуку

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Русије и Белорусије на командном пункту војног полигона у Могиљовској области Белорусије
Војне вежбе Русије и Белорусије на командном пункту војног полигона у Могиљовској области Белорусије  - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Пратите нас
Белорусија планира да заједно са руском страном на својој територији отвори центар за заједничку борбену обуку ваздухопловних снага и снага за противваздушну одбрану, саопштила је прес служба белоруског Министарства одбране.

Министарство одбране је на свом каналу на Телеграму навело да ће у бази центра бити организована заједничка припрема посада авиона Су-30СМ, обука белоруских стручњака за рад на савременим противваздушним ракетним системима у служби Оружаних снага Руске Федерације, као и заједничко извршавање борбених задатака.

„Рад центра ће омогућити да се значајно повећа ниво обучености стручњака и припреме јединица Ваздухопловних снага и снага ПВО Републике Белорусије, као и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације и ојача практична компонента развоја Јединственог регионалног система ПВО Савезне државе“, истиче се у саопштењу.

 

Министарство је подсетило да су 5. марта у Москви министри одбране две државе Виктор Хрењин и Сергеј Шојгу разговарали о реализацији активности програма стратешког партнерства Белорусије и Русије за 2021-2025. и дошли до заједничког мишљења о потреби формирања три центра за за заједничку борбену обуку.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала