Кремљ: Извештај америчких служби о Русији неоснован и без доказа

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Пратите нас
Кремљ сматра да је извештај америчких обавештајних служби о Русији неоснован и недоказан, Москва се није мешала ни у какве изборе у Америци, а овакви материјали, који су далеко од квалитетних, користе се као изговор за покретање питања нових санкција, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Не слажемо се са закључцима овог извештаја у вези са нашом земљом. Русија се није мешала у претходне изборе и није се мешала у изборе поменуте у овом извештају 2020. године. Русија нема никакве везе са неким кампањама против било којег кандидата. С тим у вези, сматрамо да је овај извештај нетачан. Он је апсолутно неоснован и недоказан“, рекао је Песков новинарима.

Према његовом мишљењу, ово се може сматрати како повод да се на дневни ред стави питање нових санкција.

„Све у свему, можемо само још једном изразити жаљење што се такви материјали, који су далеко од високог квалитета, користе, највероватније, као повод за стављање на дневни ред питања још једних, нових санкција против наше земље“, констатовао је Песков.

„Таква политика штети ионако болесним руско-америчким односима. И, наравно, таква политика не доприноси бар неким напорима и испољавању бар мале политичке воље за нормализацију ових односа“, закључио је он.

Песков је додао да је Русија принуђена да предузима мере за заштиту својих интереса и смањења ризика од могућих нових америчких санкција.

Он је изразио жаљење што је у свим недавним изборним циклусима почетни мандат сваког председника Сједињених Америчких Држава повезан „са различитим процесима против Русије и изрицањем бројних санкција“, при чему се ради „буквално о десетинама санкционих одлука“.

У извештају америчке обавештајне службе, који је у уторак декласификован, Москва се оптужује да је покушала да подржи Доналда Трампа, дискредитује Џоа Бајдена и „посеје неслогу“ у америчком друштву. Међу актерима који су, наводно, покушали да утичу на изборе наведени су Иран, Хезболах и Куба. Претпоставља се да Кина није предузимала активне напоре у вези са америчким изборима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала