Како је Медведев нехотице утицао на Ђоковића и Надала

© AP Photo / Andrew CouldridgeРафаерл Надал и Новак Ђоковић
Рафаерл Надал и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Пратите нас
Пробијање руског тенисера Данила Медведева на друго место АТП листе довело је до нечега што се није десило у последњих 16 година, а тиче се и потенцијалног обрачуна Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

Медведев је освајањем титуле у Марсеју претекао Рафаела Надала на другом месту АТП листе и довео до тога да после више од деценију у по на другом месту тениске ранг листе није неко ко је део популарне „велике четворке“ (Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Роџер Федерер и Енди Мари).

Такође, падом Надала на треће место, потенцијални окршај Шпанца и Србина у на Мастерсу у Мајамију, који је на програму од 19. априла, био је заказан за полуфинале, уместо за финале где су се углавном до сада састајали кроз историју.

Нажалост, тениски свет је остао и без такве могућности, с обзиром да је Надал одустао од турнира на Флориди, али ће Медведевљев скок изнад Рафе имати утицај и на турнирима који тек долазе.

Све док се Надал не врати на друго место АТП ранг листе он ће бити у подређеном положају што се жреба тиче, с обзиром да више неће моћи да  „избегава“ Србина све до финала.

Што се тиче турнира у Мајамију, ове године нико неће бранити титулу, с обзиром на то да је прошле године такмичење отказано услед пандемије вируса корона.

Последњу титулу у Мајамију освојио је Роџер Федерер 2019. године, али Швајцарац ове године неће наступати.

Новак Ђоковић биће први носилац турнира и имаће сјајну прилику да понесе свој седми трофеј са Флориде, док ће Надал ни ове године неће имати шансу да освоји своју прву титулу у Мајамију.

Њих двојица се нису такмичили још од Аустралијан опена. Новак ће у Мајамију први пут после Мелбурна крочити на терен, док још није познато где ћемо наредни пут гледати трећег тенисера планете.

Напоменимо и да је најниже рангирани члан „велике четворке“, Енди Мари, добио вајлд кард за учешће у Мајамију. 

„Узбудљиво је видети Ендија у Мајамију“, рекао је директор турнира и бивши тенисер Џејмс Блејк.

„Као неко ко се током каријере враћао тенису из повреда, разумем и поштујем тежак труд који је Мари уложио да би се вратио такмичењима“, додао је он.

Колико ће окрњеној „великој четворци“ засметати сјајна форма Данила Медведева који је од почетка сезоне забележио скор од 14 победа и два пораза, остаје да видимо од 24. марта до 4. априла.

„Свакако мислим да је то велики изазов. До сада ми је био циљ да постанем број 2, то сам већ постигао, па је следећи број 1 - од тога нема даље. Наравно, за ово осећам да треба да освојим слемове, посебно док играју Рафа и Новак“, рекао је Рус након што је рекордно напредовао на АТП листи.

Рус покорио Марсеј и са стилом збацио Надала!

Како изгледа победити Федерера? /видео/

Зверев: Погледајте шта је Новак урадио на Вимблдону 2019.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала