Ненад Поповић: Косово је Србија

© Фото : Уступљено СпутњикуНенад Поповић
Ненад Поповић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Пратите нас
Србија не треба никада да прихвати и призна насилни акт сецесије Косова, заснован на злочинима над нашим народом и треба непоколебљиво, стрпљиво и мудро, на сваком месту да тврдимо оно што сваки Србин од памтивека зна - Косово је Србија, поручио је Ненад Поповић, министар задужен за иновације и технолошки развој.

У саопштењу поводом седамнаест година од организованог погрома српског народа на Косову и Метохији Поповић констатује да су убиства, насиље, рушење и скрнављење храмова Српске православне цркве коју су, како каже, мржњом и окрутношћу извршили шиптарски сепаратисти и терористи, имала само један циљ: етнички чисто албанско Косово и припрему за насилни, противуставни акт отцепљења.

„Свима је јасно да је Мартовски погром из 2004. године тесно повезан са противуставним и противправним проглашењем лажне државе Косово“, напомиње министар.

Како каже, српски народ и српска држава су из овог страдања извукли јасне поуке и данас воде политику руководећи се њима. А то су:

Прва је да уколико желимо да заштитимо наш народ на Косову, морамо економски и војно да ојачамо Србију, тако да свако ко би се усудио да поново покуша да протера наш народ, мора да зна да ће добити одговор државе Србије.

Друга је поука да се у одбрани наших националних интереса морамо прво ослонити на себе, на наше јединство и државну снагу, а онда на пријатеље у свету који нас подржавају и бране у свим међународним институцијама наше неприкосновено право на Косово.

И треће, да никада не прихватимо и не признамо насилни акт сецесије Косова, заснован на злочинима над нашим народом и да непоколебљиво, стрпљиво и мудро, на сваком месту, тврдимо оно што сваки Србин од памтивека зна - Косово је Србија“, закључује министар Поповић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала