Руски посланик о Бајденовим речима о Путину: Хистерија из немоћи

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEАмерички председник Џо Бајден
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Пратите нас
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин сматра да је изјава америчког председника Џоа Бајдена о руском шефу државе Владимиру Путину увреда за Русе и хистерија из немоћи.
„Бајден је својом изјавом увредио грађане наше земље. То је хистерија из немоћи. Путин је наш председник и напади на њега су напади на нашу земљу!“, написао је Володин на свом каналу на Телеграму.

Са своје стране, председник Одбора за заштиту државног суверенитета Савета Федерације Андреј Климов сматра да изјава америчког председника представља наставак русофобичне политике шефа Беле куће.  

„Када је господин Бајден био као потпредседник у посети Русији говорио је о томе ко би, по његовом мишљењу, требало да буде шеф наше државе. И овде му је врло јасно објашњено да ово није једна од америчких држава, па чак ни чланица НАТО-а“, рекао је Климов.

Такође је подсетио да је Бајден „био директно повезан са државним превратом у Украјини и низом других догађаја“.

Према његовом мишљењу, Бајденова данашња изјава добро се уклапа у логику његових претходних поступака и русофобичну политику уопште. Климов истовремено сматра чудним када шеф државе дозвољава себи такве изјаве о својим колегама из других земаља. То је, како је рекао, „питање за његово васпитање и савест“.

Према речима сенатора, тешко је очекивати дипломатију од људи који себе сматрају за међународне жандарме.

Амерички председник Џо Бајден изјавио је у интервјуу за „Еј-Би-Си њуз“ да свог руског колегу Владимира Путина сматра „убицом“. На питање новинара да разјасни да ли Бајден сматра Путина убицом, амерички председник је одговорио: „Ммм... хмм... сматрам“.   

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала