Нема решења за Косово у ком нема Србије: Вучићева порука на обележавању 17.марта

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић присуствује данас обележавању Дана сећања на 17. март 2004. године - Погром на Косову и Метохији. Дан сећања обележава се у Народном позоришту од 13 часова.

„Можда постоји време у ком смо немоћни да спречимо неправду, али о злочину не ћутимо ко год да га је починио. Не може да постоји разлог за обрачун са припадницима читавог једног народа“, рекао је Вучић.

„Погром превазилази све остале злочине, јер није само чин, већ и намера и план да се очисти нека територија од припадника неке нације или вере.“

„Паљење кућа, уништавање цркава прецизније говоре о намерама. После 17. марта не само да није требало да постоје Срби на Косову, него није требало да постоји ништа где могу да се врате. Огњем и мачем - тако је требало да се 2004. заврши са Србима на Косову“, рекао је он.

Како каже, запамтили смо и научили сваку лекцију када смо били губитници.

Србија хоће компромис, а не решење у ком нема Србије и њеног народа“, напоменуо је председник Србије.

Како наводи, Србија као и сви дуги има право да брине о свом народу.

„Србија то ради не звецкајући оружјем. Али то не значи да ће Србија дозволити да се 17. март понови“, додао је Вучић и навео да је једино што тражимо да нам се допусти да извршимо своју обавезу - да памтимо“, закључио је Вучић, пренео је Б92.

"Косово није наше бреме, него наш крст", рекао је Вучић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала