Бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије: Шта могу ПВО снаге на Криму

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаПротивракетни системи С-400 "Тријумф" у Севастопољу
Противракетни системи С-400 Тријумф у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Пратите нас
Снаге и средства војне групе на Криму могу да прате и, у случају потребе, пресеку летове бомбардера америчког ваздухопловства Б-52 са територије Украјине, изјавио је бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије генерал армије Јуриј Балујевски.

Говорећи на округлом столу „Историјски значај повратка Крима у родну луку“ Балујевски је подсетио да су недавно боимбардери Б-52 на војним вежбама у ваздушном простору Украјине „одрадили условне нападе нуклеарним оружјем“.

„Могућности трупа и снага на Криму омогућавају анализу, праћење и спровођење прелиминарних дејстава за контролу, посматрање и спречавање и, ако је потребно, и пресецање тих дејстава“, истакао је Балујевски.

Према његовим речима, Крим је контрола надводне, подводне и ваздушне ситуације.

Амерички носач авиона у Црном мору под пратњом фрегате  „Адмирал Есен“ - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Невиђена активност НАТО-а у Црном мору узалудна – Крим је неосвојива тврђава

„То је и контрола приступа страних бродова и пловила у Азовско море. То је уједно и очување нашег најкраћег морског пута за руску морнарицу до стратешки важног региона – Средоземног мора“, додао је Балујевски.

Осим тога, како је рекао, то је „повећање трошкова нашег потенцијалног противника за побољшање војне инфраструктуре на југозападним границама Русије“.

„Крим је за нас одскочна даска за одбрану јужних граница. То нам дефинитивно омогућава да побољшамо своју одбрамбену инфраструктуру у том правцу“, закључио је бивши начелник Генералштаба.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала