Из Крагујевца дошао пешке: Вучић примио оца коме су деца одузета пре шест година

Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је јутрос Ђорђа Јоксимовића, коме је троје малолетне деце одузето 2015. године.

Чим је Ђорђе стигао испред зграде Председништва, по њега је дошла генерална секретарка Председника Сузана Пауновић, која га је увела у зграду.

"Ђорђе има три ћерке и већ годинама се бори за родитељство. Саслушао сам га и замолио да поштује институције Србије, уверен да ће те институције увек на најбољи начин заштитити права и потребе деце", написао је после састанка Вучић на Инстаграм профилу будућностсрбијеав.

Вучић је истакао да верује у правду и да је уверен да ће Лара, Беба и Маја бити срећне.

"За Србију не постоји ништа важније од њене деце и њихове будућности", навео је Вучић, уз фотографију са састанка са Ђорђем Јоксимовићем.

Након што је изашао из зграде Председништва, Јоксимовић се са министарком за рад, запошаљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић упутио највероватније у ресорно министраство.

Ђорђе је јуче ујутро из Крагујевца кренуо пешке у Београд, у нади да ће га примити председник Србије и помоћи му да реши шестогодишњи проблем.

Он је на пут дуг 140 километара кренуо у знак протеста јер му, ни после шест година борбе, деца нису враћена.

Децу му је одузео Центар за цоцијални рад због, како су тада навели, наедекватних услова за живот.

Он је у међувремену испунио све захтеве које су тражили од њега, али му деца нису враћена.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала