Милица Дабовић у НБА стилу доминира у Републици Српској /фото/

© AP Photo / Carlos OsorioСрпска кошаркашица Милица Дабовић
Српска кошаркашица Милица Дабовић - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Пратите нас
Милица Дабовић, српска кошаркашица и једна од хероина репрезентације, сјајним партијама у националној лиги Републике Српске показује да и у 40. години може да игра у НБА стилу.

Дабовићева која је четрнаест година бранила боје Србије, квадрипл-дабл учинком је водила екипу Лавова из Брчког у финале плеј офа Прве женске лиге Републике Српске.

Једна од најбољих европских кошаркашица која игра на позицији плејмејкера, доминирала је убедљивом победом „Лавица“ над екипом Козаре на гостујућем терену у Градишци (101:42).

Српкиња је за 37 минута на паркету постигла 28 поена (55 посто шута из игре), ухватила 10 лопти, додала 11 и одузела чак 13 лопти, чиме је остварила нестваран индекс ефикасности од чак 51, и показала како и на заласку каријере може да дели кошаркашке лекције - у НБА стилу.

На крилима Дабовићеве и капитена Милице Ђокић, Брчанке газе ка титули националног првенства, где ће се у финалу састати са екипом Будућности из Бијељине. 

Милица Дабовић за Лавове игра нешто више од месец дана, а приликом потписивања уговора истакла је да је радује што је постала део „Лавица“, јер, како каже, све чланице тима имају лавовско срце.

Она је изразила наду да ће на крају сезоне подићи пехар, због чега је првенствено и приступила екипи из Брчког.

„Моја парола је увек била да мање причам, а све што имам покажем на терену. Већ сутра ћу на терену показати оно што знам и што најбоље радим, а то је да играм и побеђујем и мислим да ће девојчице имати велико искуство са мном, што ме највише радује“, рекла је Дабовићева.

Чувени НБА кошаркаш остао парализован након што га је ударио аутомобил

Трипл-дабл Јокића за мање од пола сата! /видео/

Како су Србин и амерички Турчин нанели најтежи пораз „поносу Израела“

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала