Прогнозе из Украјине: Свет на прагу рата „сви против свих“

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска војска у Донбасу
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Пратите нас
Саветник украјинске делегације у трилатералној Контакт групи за Донбас Алексеј Арестович сматра да свету предстоји рат „сви против свих“.
„Чини ми се да се свет покренуо и да ћемо имати посла са ратом сви против свих, у сивим зонама бар до 2035. године“, рекао је Арестович за телевизију „Украјина 24“.

Како је рекао, Украјину, као земљу која се налази „на прекретници геополитичких плоча, на прекретници епоха, то неће заобићи“.

Према његовим речима, сукоб у Донбасу, нажалост, није последњи. Он сматра да Украјини предстоји да учествује у многим оружаним сукобима.

„Постоје потенцијални сукоби ван овог конфликта. Суочени смо са стратешким задатком, односно да постанемо толико снажни да потенцијални агресор схвати да ће га скупо коштати рат са Украјином, тако да се војни сценарији не разматрају“, сматра Арестович.

Сукоб у Донбасу траје већ седам година, у борбама је страдало 13.000 људи. О решавању ситуације разговара се на састанцима контакт групе у Минску. Стране су усвојиле неколико докумената усмерених на решавање сукоба, али се размена ватре наставља.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала