Сви желе да се зову исто из бизарног разлога: Влада Тајвана упозорава ― не мењајте име

Пратите нас
Тајванске матичне службе преплављене су захтевима људи који би да промене име у Лосос због промотивне кампање ланца суши ресторана. Званичници су затражили од јавности да не расипа државне ресурсе.

На помаму, коју су локални медији прозвали 'лососов хаос', подстакао је јапански ланац ресторана Акиндо Суширо. У оквиру дводневне промоције, која је траје до четвртка, свако у чије је име укључено „Гуи ју“, што на кинеском значи „лосос“, може да ужива у бесплатном оброку са још пет пријатеља, док они чији име садржи бар један знак добијају позамашан попуст.

Љубитељи бесплатног сушија похрлили су матичне службе у земљи, а око 100 људи је променило име након најаве промоције, јавио је портал „Фокус Тајван“ позивајући се на званичнике.

„Тајпеј тајмс“ је пренео изјаву ланца ресторана у којој се наводи да је 28 гостију затражило бесплатан оброк у среду, а најмање 1.000 је учествовало у промоцији. 

Суши - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2018
„Кувајте са Спутњиком“: Суши са лососом и шпагете у песто сосу (видео)

Влада је реаговала упозоривши грађане да им је, према важећем закону, дозвољено да промене име до три пута током свог живота.

„Оваква промена имена не само да троши време, већ изискује и непотребну папирологију", рекао је заменик министра унутрашњих послова Тајвана Чен Цунг-јен, а преноси АФП.

„Надам се да сви могу бити рационалнији у вези с тим“, додао је, позивајући јавност да поштује административне ресурсе.

Тајвански медији известили су да су државни званичници успели да одврате неке људе од промене имена у трци за бесплатним оброком. Међутим, други су били упорни и рекли су да планирају да промене име у Лосос, а затим да по завршетку промоције поново промене име, преноси РТ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала