За улазак у Грчку негативан ПЦР тест или вакцина, признаваће се вероватно сва цепива

CC0 / Pixabay / Плажа у Грчкој
Плажа у Грчкој - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Пратите нас
Председник Грађанске странке Грка Србије Василиос Провелегиос изјавио је да ће услови за улазак у Грчку остати исти, односно да ће моћи да се уђе уз негативан ПЦР тест, потврду о примљеној вакцини против вируса корона или уз брзи антигенски тест који ће се радити на самој граници.

Провелегиос је за Танјуг рекао да мисли да ће 14. маја границе Грчке бити отворене за све, у зависности од епидемиолошке ситуације.

„У Србији су рестриктивне мере, у Грчкој још рестриктивније, тамо грађани чак не могу да се шетају више од два километра од куће. Мере су примарне и од тога зависи улазак туриста и у крајњој линији и нас“, навео је Провелегиос.

Он је подсетио да је и руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) одобрена за територију Грчке.

„Препорука ЕУ је била да се признају вакцине које се дају у западном свету, међутим свака земља ће имати право да одлучи да ли ће примити још неку. Врло вероватно ће се десити да су све вакцине добродошле. Антигенски тест који се ради ће показивати присуство антитела у свима који улазе у Грчку тако да мислим да из те перспективе проблема неће бити“, рекао је Провелегиос.

Коментаришући дигиталне зелене сертификате, које је у среду предложила Европска комисија, Провелегиос је напоменуо да је та одлука још у повоју и да се још дефинише како ће они изгледати и шта ће садржати у информацијама.

„У овом тренутку ми још немамо ту информацију, али имамо информацију да ће се делити, а да ли ће се делити и грађанима Србије остаје да се види и којим путевима ће се то дешавати“, рекао је он.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала