Захарова о дипломатском представништву Косова у Јерусалиму: То је у супротности са резолуцијом УН

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаЗахарова: За САД претња сви који су им конкуренција; Огромна подршка Запада несистемској опозицији
Захарова: За САД претња сви који су им конкуренција; Огромна подршка Запада несистемској опозицији - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова сматра да Косово није имало право да отвори "некакво" дипломатско представништво у Јерусалиму.
„Овај корак је у супротности са резолуцијом СБ УН 1244, по којој право Косова да има посебне дипломатске односе са другим државама тек треба уредити. Желели бисмо још једном да нагласимо своју принципијелну позицију о Јерусалиму: град треба да буде престоница две независне државе Палестине и Израела, отворен за вернике све три монотеистичке религије“, рекла је Захарова.

Што се тиче проблема Косова, она је подсетила на став Русије: Београд и Приштина треба да пронађу узајамно прихватљиво решење, које ће бити одобрено у СБ УН, и које треба да буде у интересу народа Србије.

Подсетимо, 14. марта такозвана држава Косово отворило је дипломатско представништво у Јереусалиму.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала