Амерички банкари на ивици пуцања

CC0 / Pixabay / Банкар
Банкар - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Пратите нас
Недостатак сна, више од 100 часова рада недељно, третман од стране старијих банкара, ментални и физички стрес, неке су од замерки младих банкара на услове рада у великој америчкој инвестиционој банци "Голдман Сакс".

Друштвеним мрежама круже резултати интерног истраживања у америчкој инвестиционој банци "Голдман Сакс", које је спроведено међу младим аналитичарима компаније.

Млади банкари, који посао обављају мање од годину дана, тврде да се суочавају са нехуманим условима рада, преноси Гардијан.

Жале се на радне недеље од 100 часова и злостављање од стране колега, што је, кажу, озбиљно утицало на њихово ментално здравље.

У истраживању су рекли да су у просеку радили 95 сати недељно, средином фебруара и 105, и моле да им се радно време смањи на 80 часова у недељи

Празан џеп - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Зарадићете нешто, изгубићете све: Народна банка Србије упозорава на нови вид ризика на интернету

Истакли су да спавају само пет сати ноћу, након што око три сата ујутро оду у кревет.

Презентација истраживања на 11 страница садржи и цитате у којима млади банкари описују канцеларијско окружење које подсећа на сцене из недавне серије "Индустрија", која приказује животе особља у лондонској филијали америчке банке, пренео је РТС.

"У једном тренутку нисам јео, туширао се или се бавио било чим другим осим што сам радио од јутра до иза поноћи", навео је један аналитичар.

"Недостатак сна, третман од стране старијих банкара, ментални и физички стрес... Прошао сам хранитељство и ово је сигурно горе", рекао је други анонимни сарадник у истраживању.

Гардијан наводи да се из садржаја истраживања види да се најмање један сектор "Голдман Сакса" и даље бори са превише часова рада и стресом на послу, што је постало јасно када се 2015. године убио 22-годишњи аналитичар.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала