Индија производи 200 милиона доза вакцина „Спутњик Ве“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаИспорука вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Испорука вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ) уговорио је партнерство са индијском компанијом „Стелис биофарм“ (биофармацеутском ћерком компаније „Стридес“), у циљу производње 200 милиона доза руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) против вируса корона у тој земљи.
„Руски фонд за директне инвестиције и 'Стелис биофарм' најављују партнерство у производњи и снабдевању најмање 200 милиона доза руске вакцине против вируса корона 'Спутник Ве' (Sputnik V) за вакцинисање 100 милиона људи“, наводи се у саопштењу.
Руска вакцина Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2021
Ефикасна вакцина: Три немачке државе се залажу за регистрацију „Спутњика Ве“

Споразум је закључен уз подршку компаније „Enso Healthcare“, партнера РФПИ-а у привлачењу локација за производњу вакцина у Индији. Стране намеравају да започну испоруке руске вакцине у трећем кварталу 2021. године, „Стелис“ ће наставити да сарађује са РФПИ-ом како би осигурао додатне количине вакцина ван првобитног споразума.

„Задовољство нам је да објавимо партнерство са компанијом 'Стелис биофарм', захваљујући коме ће бити обезбеђена велика количина вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Руска вакцина је ефикасна 91,6 процената и једна је од најбољих на свету против вируса корона. Количине производене вакцине заједно са компанијом 'Стелис' повећаће доступност руске вакцине широм света“, рекао је директор РФПИ-а Кирил Дмитријев.

Научни часопис „Лансет“ објавио је 5. фебруара резултате треће фазе клиничких испитивања вакцине против ковида „Спутњик Ве“, у којима се потврђује да „Спутњик Ве“ безбедна и ефикасна вакцина. Током треће фазе клиничких испитивања, вакцина је показала високу стопу ефикасности, имуногености и безбедности. Ефикасност вакцине је већа од 91,6 одсто. Вакцина пружа потпуну заштиту од тешких случајева ковида 19.

Погледајте и емисију главне уреднице Спутњика Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“ – Како је руска вакцина променила свет:

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала