Нови „случај Јовић“ у Реалу – Зидан младог Норвежанина третира као Србина

© AP Photo / Nick PottsМартин Едегор (у средини) прославља гол у дресу Арсенала
Мартин Едегор (у средини) прославља гол у дресу Арсенала - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Пратите нас
Младом норвешком фудбалери Мартину Едегору дешава се судбина Луке Јовића у славном Реал Мадриду, па због тога срећу тражи на једном другом месту.

Офанзивни везиста из Норвешке део је Реал Мадрида од 2015. године, када је тамо прешао из Стромсгодсета са само 17 година.

Тада се знало да Едбегору неће бити моментално пружена прилика, те да ће морати да се кали на позајмицама и у резервном тиму свог новог клуба.

Од тада је, ипак, прошло седам година, а Едегор у поменутом периоду није дошао ни близу првог тима „краљевског клуба“.

Едегор је претходну сезону провео играјући у Реал Сосиједаду, где је коначно добио прилику да на великој сцени покаже своје умеће.

То му није донело прилику да заигра под кормилом Зинедина Зидана, који у Едегору није видео неког на кога може да рачуна ове сезоне, па је Норвежанин послат на позајмицу у Арсенал.

Овај случај се може упоредити са случајем српског голгетера Луке Јовића, који је пре скоро две године дошао у Реал и од тог тренутка потпуно стагнирао у развоју каријере.

Јовић се недавно вратио у Ајнтрахт у виду позајмице, па тамо покушава да се врати у форму из које је потпуно испао због неповерења Зидана и других фактора.

Едегор није морао толико да чека како би се вратио у ритам, па је малтене одмах по доласку у лондонски клуб оставио утисак због којег би могао трајно да се пресели у Енглеску.

Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2021
Момак којег је Србија „угушила“ исписао историју брже него ико икада

Како преносе светски медији, Едегор је изразио жељу да напусти Зидана и остане у Арсеналу уз тренера Микела Артету, са којим има много бољи однос.

Преговори између Тобџија и Краљева ускоро би требало да почну, али није познато да ли ће до договора доћи. Зидан је у „случају Јовић“ изјављивао како је Србин битан део будућности клуба и неко на кога рачуна, те настављао да му не даје прилику.

„Веома сам задовољан Едегором. Мислим да ће он напредовати корак по корак и све се боље прилагођавати на екипу“, рекао је Зидан пред почетак текуће сезоне, током које је и напустио Реал.

Александар Митровић за Спутњик: Бог је имао друге планове, остаће ми горчина за цео живот

Шокантна изјава легендарног фудбалера: Заувек ћу бити алкохоличар

Сергеј и Лацио немоћни против шампиона Европе, Челси елиминисао Атлетико!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала