Одлучено како ће ђаци у Србији похађати наставу следеће недеље

© AP Photo / Darko VojinovicПразна учионица у Београду
Празна учионица у Београду - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Пратите нас
Најмађи основци од првог до четвртог разреда ипак наредне недеље иду у школу, одлучено је на састанку медицинског дела Кризног штаба и премијерке Ане Брнабић.

Медицински део Кризног штаба након аргумената „политичког дела“ ревидирао је свој тврди став да млађи основци од понедељка похађају наставу онлајн. Захтев да се мере не односе на најмлађе ђаке поднели су премијерка Ана Брнабић и министар просвете Бранко Ружић. Мере Штаба за основце од петог до осмог и средње школе остају и даље на снази - они наставу похађају онлајн, објавио је „Блиц“.

Од сутра нове оштрије мере: Завршене консултације медицинског дела Кризног штаба и дела Владе

Локални кризни штабови имају могућност да у срединама где број заражених експоненцијално расте предложи да све школе пређу на онлајн наставу, пренео је Танјуг.

На последњој седници Штаба у пуном саставу почетком недеље, захтев медицинског дела је био да сви ђаци пређу на онлајн наставу. Доктори су, предлажући сет мера који је сада на снази, а то је закључавање до недеље, захтевали да и најмлађи основци већ ове недеље не иду у школу.

„Политички“ део Штаба био је против, а потом и захтевао да се прелазак на онлајн макар одложи за наредну недељу јер родитељи морају да се припреме ко ће чувати децу.

Међутим, премијерка Ана Брнабић и министар просвете Бранко Ружић разговарали су јуче и сагледали све проблеме које повлачи оваква мера. Одлучили су да се од медицинског дела Штаба затражи да се „закључавање“ не односи на ђаке од првог до четвртог јер не само што су исувише мали да би остајали сами код куће, већ је учење од куће за већи део породица непремостив проблем.

Током прошлогодишњег карантина и најмлађи ђаци су наставу похађали онлајн, али тада је Влада донела одлуку да један родитељ уз потврду послодавцу остаје код куће. Евентуално поновно доношење овакве одлуке било би не само компиковано већ би вратило Србију уназад.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала