Сјајни Лојд пресудио Панатинаикосу – Звезда славила у Атини!

© Фото : Фото: КСС/Н.ПараушићЏордан Лојд
Џордан Лојд - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде победили су на гостовању Панатинаикос 86:82 у 30. колу Евролиге, чиме су остварили другу победу заредом у елитном европском клупском кошаркашком такмичењу.

Изабраници Дејана Радоњића одиграли су феноменалну четврту четвртину, серијом 18:0 преузели су контролу над утакмицом и на крају су у неизвесном финишу успели да савладају ПАО.

Играч утакмице био је Џордан Лојд који је погодио тројку на 50 секунди до краја. Истицао је напад, Лојд је играо 1-на-1 и погодио је само дно мрежице, 82:79.

У наредном нападу Марио Хезоња није успео да узврати, те је на 29 секунди до краја Звезда имала +3 и напад. На 11 секунди до краја Бранко Лазић убацио је оба слободна бацања, што је и приближило црвено-беле победи, 84:79.

Хезоња је успео да погоди тројку и унесе додатну драму на седам секунди до краја, али је Лојд био непогрешив са линије за слободна бацања, те ПАО није имао шансу да се врати у меч.

Најефикаснији код Звезде био је Лојд са 27 поена, Волден је постигао 14, док је Кузмић имао девет поена и пет скокова. У пораженом тиму Сент-Рос је убацио 21 поен, а Папајанис и Папетру 14.

Немања Недовић није играо за Панатинаикос због повреде, док је Марио Хезоња меч завршио са 15.

Црвено-бели нису добро отворили утакмицу, ПАО је од старта имао предност, па је резултат после десет минута игре резултат био 23:17.

Домаћин је одржавао предност, Звезда није играла на очекиваном нивоу, али то се променило средином друге деонице. Екипа Дејана Радоњића заиграла је боље, те се на полувреме отишло са 40:40.

Почетак треће четвртине није обећавао, Панатинаикос је направио серију 15:0 и први пут дошао до двоцифрене предности – 59:48.

Звезда је тада показала карактер и на серију 15:0, одговорила је са 18:0. У последњу четвртину ушла је са предношћу од пола коша, па је и психолошка предност била на њеној страни.

У последњих десет минута за већину ствари побринуо се Џордан Лојд који је у последњих 90 секунди постигао седам поена.

Црвено-бели на крају су остварили девету победу у Евролиги, док је ПАО остао на десет.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Богдановићев рекорд сезоне на „упознавању“ са „српским једнорогом“ /видео/

Српкиња кошарком осваја Америку /видео/

Милица Дабовић у НБА стилу доминира у Републици Српској /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала