Ауто-колоне широм Црне Горе, нападнут и повређен новинар у Бијелом Пољу /видео/

© Фото : Youtube/Portal Antena M/PrintscreenАуто-колона на Цетињу
Ауто-колона на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
У више црногорских градова вечерас су одржане ауто-колоне, након што су грађани на друштвеним мрежама позвани да се окупе на тај начин, како је наведено, „у знак отпора фашизму и здравственом геноциду“. На скупу у Бијелом Пољу нападнут је и повређен новинар Сеад Садиковић.

Учесници ауто-колона носили су црногорска државна обележја, а ауто-колоне су прошле улицама Подгорице, Никшића, Цетиња, објавила је РТЦГ, преноси Танјуг.

„Вијести“ наводе да је група грађана са државним обележјима и уз пар запаљених бакљи, око 18 часова кренула у ауто-колону улицама Подгорице.

Кроз Цетиње је прошла ауто-колона, у којој је учествовало више од 50 аутомобила, у пратњи полиције, додаје РТЦГ.

Током скупа у Бијелом Пољу повређен је новинар Телевизије Вијести Сеад Садиковић. Он је рекао да има лакше повреде главе.

„Вијести“ наводе, позивајући се на незваничне информације из Управе полиције, да су приведена два нападача, а да се за осталима трага.

​Реаговао је и потпредседник црногорске Владе Дритан Абазовић, који је на Твитеру написао да „најоштрије осуђује прво вербални, а онда и физички напад на познатог новинара Сеада Садиковића“.

„Полиција је идентификовала и привела два лица, а са догађајем је упознат и тужилац. Позивам грађане на мир, суздржаност и солидарност који су као никад потребни Црној Гори“, навео је Абазовић на Твитеру.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала