Италијански тужилац тражи да Салвинију суде због миграната

© REUTERS / Antonio ParrinelloМигранти
Мигранти - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
Италијански тужилац званично је данас затражио да се лидеру десничарске Лиге Матеу Салвинију суди за отмицу због његове одлуке да спречи улазак више од 100 миграната у земљу 2019. године.

Салвинијева одлука, донета док је био министар унутрашњих послова, оставила је мигранте на цедилу на мору све док тужиоци нису наредили заплену брода и евакуацију људи на броду, подсећа Ројтерс, преноси Танјуг.

Салвини је данас бранио свој поступак и рекао да га не брине молба тужиоца која је део дуготрајног правног поступка - италијански Сенат је прошле године овластио суд за спровођење истраге о отмици.

„Поносан сам што сам радио на заштити своје земље, поштујући закон, будио Европу и спасавао животе. Ако би ми ово могло створити проблеме и патњу, радо ћу то прихватити“, написао је Салвини на Фејсбуку.

Током 14 месеци колико је обављао функцију министра унутрашњих послова, Салвини је спречио неколико чамаца да пристану у Италији, покушавајући да заустави мигрантске токове. Редовно је оптуживао добротворне организације за спасавање миграната да ефикасно подстичу шверц људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала