Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Коначна одлука: Без навијача из иностранства на Играма у Токију

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаОлимпијски кругови
Олимпијски кругови - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
Дилеме више нема, Јапанци су пресекли - Олимпијске игре у Токију протећи ће без навијача из иностранства због пандемије вируса корона.

Како је наведено у званичном саопштењу, после састанка представника Међународног олимпијског комитета (МОК), Међународног параолимпијског комитета (МПК), власти Токија, Организационог комитета ОИ и Владе Јапана, одржаног у петак, донета је одлука да због пандемије која и даље хара планетом, иностраним навијачима не буде дозвољено присуство на Играма које су заказане овог лета.

​Одлука је донета због одржавања здравствене безбедности свих учесника, као и грађана Јапана. И чињеница је да је таква одлука можда и изненаћујућа, али на њу је утицала то што се у појединим деловима света константно појављују нови сојеви вируса корона, као и чињеница да постоји ограничавање путовања на глобалном нивоу.

Свима који су претходно купили карте за ОИ, новац ће уредно бити враћен. 

Подсетимо, Олимпијске игре које су првобитно биле заказане за 2020. годину, па су померене због хаоса проузрокованог короном, требало би да стартују 23. јула и да трају до 8. августа.

► Рукометашице поражене од Русије – за Олимпијске игре против Мађарске!

► Игњатовићева за Спутњик: Долазим из Србије и због система се успеху радујем више од других

► Шампион ојачао везу Србије и Русије: Уз Божју помоћ ћемо освојити свет! /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала