Кривокапић преговора са лидерима парламентарне већине, наговестио реконструкцију Владе

© AP Photo / Risto BozovicПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић почео је данас одвојене састанке са лидерима парламентарне већине о изласку из политичке кризе. Председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић каже да је Кривокапић отворио тему могућности реконструкције Владе.

Мандић је после састанка са Кривокапићем казао да ће о томе бити више разговора наредних дана.

Мандић је рекао да су констатовали да постоји парламентарна криза.

„Сада су се појавиле идеје да тужилачке законе треба усвојити у неком другом облику. Познат је наш став да нећемо гласати ни о чему док се тужилачки закони не усвоје“, истакао је Мандић.

Он је рекао да пошто се у тужилаштву, а посебно у Специјалном државном тужилаштву (СДТ) налази двор који служи председнику Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС) Милу Ђукановићу и његовој породици, неопходне су реформе, преносе „Вијести“.

„Састанак је био добар зато што смо отворено разговарали. Наредних дана иницираћемо састанак са председницима парламентарних странака како би дефинисали начин изласка из парламентарне кризе“, казао је Мандић.

Претходно је Кривокапић разговарао са председником Демократске народне партије Миланом Кнежевићем, који је након састанка изјавио да Демократски фронт остаје при томе да буде спроведена реформа тужилаштва и да кроз тужилачке законе буде настављена борба против криминала и корупције.

Током дана премијер ће разговарати са председником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем.

Састанци ће се наставити сутра када ће Кривокапић разговарати са председником Демократа Алексом Бечићем, лидером Грађанског покрета УРА Дританом Абазовићем и председником Покрета за промене Небојшом Медојевићем, који је раније данас изјавио да није примио позив.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала