Русија прави вештачку кожу за човеколике роботе /фото/

© REUTERS / Yuri MaltsevГлава хуманоидног робота компаније „Промобот“ поред модела главе
Глава хуманоидног робота компаније „Промобот“ поред модела главе - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Пратите нас
Руска компанија за производњу робота „Промобот“ отвара Одељење за истраживање и развој, лабораторију и канцеларију у Владивостоку где намерава да прави хиперреалистичну вештачку кожу, саопштила је компанија.
„'Промобот' отвара развојни центар и канцеларију у Владивостоку. То је већ друга канцеларија компаније у Русији и четврта у свету. Далекоисточно одељење је усредсређено на производњу човеколиких робота 'Робо-Ц', стварање вештачке коже и 3Д-модела андроида за даљу производњу робота“, прецизирала је компанија.

Према наводима компаније, у новој канцеларији, коју је, између осталог, финансирао Далекоисточни фонд за високе технологије (ДФВТ), радиће центар за 3Д моделовање хуманоидних робота и лабораторија за рад са полимерима у којој ће бити прављена хиперреалистична вештачка кожа. У оквиру канцеларије ће радити и представништво за рад са азијско-пацифичким регионом.

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаЕкспериментални узорци у лабораторији за прављење вештачке коже у Владивостоку
Русија прави вештачку кожу за човеколике роботе /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Експериментални узорци у лабораторији за прављење вештачке коже у Владивостоку
„Сада је главни задатак нашег тима да хуманоидне роботе учинимо не само реалистичним, већ и атрактивним, да унесемо естетику у тај правац. У Владивостоку имамо све услове за то и уверен сам да ћемо у блиској будућности направити квалитативни скок у индустрији“, изјавио је директор далекоисточног одељења, скулптор и дизајнер Петар Чегодајев.

С друге стране, канцеларија у Перму, у којем је 2015. године и основана компанија „Промобот“, наставиће са прављењем металног оквира за „Робо-Ц“, хардвера и софтвера за управљање покретним деловима робота. Поред тога, у Перму је сачуван целокупан развој услужних робота модела В4.

© REUTERS / Yuri MaltsevХуманоидна глава робота компаније „Промобот“
Русија прави вештачку кожу за човеколике роботе /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Хуманоидна глава робота компаније „Промобот“

Компанија „Промобот“ је највећи произвођач аутономних услужних робота у Русији, Северној и Источној Европи. „Промоботи“ се користе као администратори, промотери, консултанти, водичи и портири који замењују запослене или им помажу.

© REUTERS / Yuri MaltsevЦентар за моделовање човеколиких робота у Владивостоку
Русија прави вештачку кожу за човеколике роботе /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Центар за моделовање човеколиких робота у Владивостоку

Роботи већ раде у Музеју савремене историје Русије, „Сбербанци“, аеродрому Балтимор-Вашингтон, „Дубаи молу“ и другим местима. Сви производи компаније се праве у Русији.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала