Брутална партија Јокића у тесном поразу Денвера /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од Њу Орлеанс Пеликанса 113:108, у утакмици у којој је Никола Јокић поново био најбољи играч на терену, с тим што овога пута то није било довољно за победу.

Нагетси у завршници нису могли ништа да одбране, за то велике заслуге иду и арбитрима који су доносиле дискутабилне одлуке, што говори и однос шутнутих слободних бацања – Пеликанси 30, а Нагетси 10.

Никола Јокић остварио је нови трипл-дабл, утакмицу је завршио са 27 поена, 10 скокова и 11 асистенција, али је на 25 секунди до краја промашио тројку којом би приближио екипу на -1.

Њу Орлеанс је успео некако да се одбрани, приведе утакмицу крају и дође до 18. победе у сезони. На другој страни Денвер је претрпео 16. пораз, па сада има скор 26/16.

Утакмица није добро кренула за Денвер пошто је Јокић после само осам минута игре зарадио две личне грешке.

То је значило да ће српски кошаркаш преседити остатак прве четвртине, али и већи део друге како којим случајем не би добио и трећу личну.

Франшиза из Колорада, без српског кошаркаша, играла је добро, те је после прве четвртине имала предност од осам поена, 30:22.

Ипак, у другој деоници десио се неочекивани пад концентрације, Пеликанси су то искористили и преузели контролу над резултатом. Изабраници Стена Ван Гандија имали су +7 на полувремену, а Јокић је био на свега четири поена.

Очекивало се да ће Јокић преузети ствари у своје руке у трећој четвртини, и то се управо догодило. Српски кошаркаш је бриљирао у рекету, Пелси нису имали решење, те је у овом периоду постигао чак 14 поена.

Јокић је уз то имао осам скокова и осам асистенција, чиме је ишао ка новом трипл-даблу у сезони.

Током четврте деонице екипе су се смењивале у вођству, навијачи су гледали одличну утакмицу, па је уследила драматична завршница.

Брендон Инграм и Зајон Вилијамс играли су важну улогу у финишу, а помогли су им и арбитри. Поготово Инграму који је једно слободно бацање шутирао три пута. Разлог? Наводно преступ Денверових играча.

На све то надовезало се промашено слободно бацање Пол Милсепа, промашена тројка Николе Јокића, те је пораз Денвера био неизбежан.

Звезда се први пут ове године удавила у изненађујуће „врућој Морачи“

Децо, учите од Демијана Лиларда /видео/

Смаилагић направио пет фаулова за осам минута, Бјелица се уписао после две нуле /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала