Путин: Повратак Крима показује јачање Русије изнутра

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин сматра да је обнова Русије као јединствене централизоване државе кључна прекретница последње две деценије. Он је назвао улазак Крима у састав Русије историјским догађајем који показује јачање државе изнутра.

„Главна прекретница је окупљање, обнова Русије као јединствене, централизоване државе“, рекао је председник телевизији „Русија 1“.

„На жалост, ми смо крајем деведесетих година дошли до веома опасне црте иза које нас је свашта могло чекати. Међутим, ми смо захваљујући стрпљењу, храбрости нашег народа – говорим без било каквог преувеличавања – управо захваљујући огромном стрпљењу, напорном раду и храбрости нашег народа, обичних момака, обичних војника који су се суочавали са великом терористичком претњом, укључујући на Северном Кавказу, успели да превазиђемо те потешкоће, задржимо, обновимо државу, а затим обновимо и њену економију“, нагласио је Путин.

По његовом мишљењу, економски показатељи пре двадесет година се кардинално разликују од данашњих.

„А то је можда и најважније ствар која је била урађена, узимам у обзир и социјалну сферу и приходе и благостање грађана“, сматра шеф државе.

„Што се тиче повратка Крима и Севастопоља, како сам у своје време говорио у "родну луку", то је, наравно, веома значајан догађај. Историјски, без сваког преувеличавања. То је резултат јачања наше државе изнутра“, уверен је Путин.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала