Зверев без изгубљеног сета до титуле у Акапулку /видео/

© AP Photo / Rebecca BlackwellАлександер Зверев по освајању титуле у Акапулку
Александер Зверев по освајању титуле у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2021
Пратите нас
Александер Зверев, немачки тенисер руског порекла, освојио је титулу у Акапулку након победе над Стефаносом Циципасом од 2-0 у сетовима.

Зверев је Циципаса савладао резултатом 6:4, 7:6, после два часа и 19 минута тениса.

Немац руског порекла освојио је 14. титулу у каријери, прву ове године, те се приближио Роџеру Федереру на шестом месту АТП ранг листе.

Петопласирани Циципас ће још морати да сачека на шесту титулу у каријери, пошто је поражен у осмом финалу коју је икада играо у синглу.

„Мислим да је ово била веома позитивна недеља за мене. Сјајно је бити у могућности да играм на овако високом нивоу. Поново сам био јако близу те титуле, али није ми било суђено... а играо сам добро“, рекао је Циципас.

Зверев је турнир у Мексику освојио без изгубљеног сета, а пре Циципаса победио је Карлоса Алкараса, Ласла Ђереа, Каспера Руда (предаја) и Доминика Кепфера.

​Двадесетдвогодишњи Грк је боље почео велико финале пошто је рано направио брејк, освојио 12 од уводних 14 поена и повео са 3-0.

При вођству од 4:1 имао је огромну шансу да докрајчи противника у првом сету, али није искористио ниједну од три брејк лопте.

​То га је, испоставило се, потпуно пореметило, па је Зверев направио велику серију, освојио све гемове до краја сета и уз два узастопна брејка дошао на корак од титуле.

Серија Немца се завршила на пет гемова у низу, али Циципас више није имао моментум као што је то био случај само пола сата раније.

Саша је пропустио две брејк лопте у трећем гему другог сета, али исту грешку није поновио у деветом. Направио је брејк, сервирао за победу и чак и дошао до меч лопте, али, онда – рибрејк.

​До тај-брејка било је веома бурно, пошто је Циципас пропустио једну, а Зверев чак шест брејк лопти.

Пропуштене прилике двадесеттрогодишњем Немцу руског порекла нису дошле главе, па је рутински привео меч крају у незванично тринаестом гему сета и дошао до победе.

„На почетку сам играо баш лоше. Морао сам да се изборим за то да уопште уђем на меч и то сам добро урадио, па сам освојио први сет. У другом сету сам морао да користим своје шансе, јер овакви играчи вам у главном не дају толико прилика. Мислим да сам у тај-брејку одиграо фантастично, са тиме сам задовољан“, рекао је Зверев.

Ђоковић одустао од Мајамија!

„Најтежа фаза болести је питати се зашто је судбина одабрала баш нас“

Страшни Аслан Карацев – руска сензација освојила прву АТП титулу!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала